Poeziile lui Eminescu, recitate de copiii de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în cadrul unui concurs devenit tradiție

Eveniment (Categoria articolului)

64 de elevi de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina au participat la un concurs de recitare organizat pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu. Copiii au recitat poezii (cunoscute sau mai puțin cunoscute) scrise de "poetul nepereche a cărui operă învinge timpul" după cum spunea George Călinescu. A fost un maraton de poezie eminesciană, un eveniment frumos, generos, care s-a desfășurat în sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și care a fost organizat de Școala "Ion Câmpineanu", în parteneriat cu Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" și Societatea Scriitorilor Prahoveni. Coordonator al evenimentului a fost profesorul de limba și literatura română, Vasile Dan Popescu.

Din juriul concursului au făcut parte: Liliana Ene Șușu - directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, prof. Raluca Gabriela Crețu - directorul Școlii "Ion Câmpineanu", Florin Dochia și Alexandru Ștefan - Sașa - membri ai Societății Scriitorilor Prahoveni, consilierul local Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Învățământ, Sănătate și Sport, Alexandra Gheorghe - reprezentant al Consiliului Elevilor de la Școala "Câmpineanu".
Proiectul "EMINESCU AETERNUM" a fost gândit ca o modalitate de promovare a Zilei Culturii Naționale în rândul elevilor și comunității locale. 2019 este al 15-lea an consecutiv când se organizează acest concurs de recitare, dar până acum a avut loc într-un cadru mai restrâns, la școală, fără implicarea administrației locale. După cum a afirmat prof. Dan Popescu, se intenționează includerea concursului de poezie eminesciană în calendarul anual al evenimentelor județene și atunci va căpăta o altă anvergură. Copiii au pus mult suflet în acest eveniment, nu a fost ușor, au mai existat și emoții, dar totul a fost frumos și s-a încheiat cu multe premii constând în diplome, cărți și rechizite, oferite de Biblioteca Municipală.

Ciclul primar
Premiul I - Casandra Dumitru (clasa IB)
Premiul al II-lea - Alexandru Roșca (IIB)
Premiul al III-lea - Antoni Drosu (IIA)
Mențiuni - Iulia Andrei (IIIA), Rheya Ciubotariu (IIB), Erika Pascu (IIIA), Ioana Alexia (IIA), Denisa Văduva (IB), Teodora Brezeanu (IIIA)

Ciclul gimnazial
Premiul I - Mihaela Rus (clasa a VIII-a C)
Premiul al II-lea - Adina Niță (VIB)
Premiul al III-lea - Alexandru Șerbănoiu (VIIC)
Mențiuni - Ana Dragomir (VIB), Alexia Dimulescu (VC), Maria Duca (VIB), Luana Luculescu (VIB), Bianca Dulamă (VIIA), Miruna Mihai (VIIIC), Clara Vâiu (VIIIC)

8417 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2350 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2017 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.