Poeziile lui Eminescu, recitate de copiii de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în cadrul unui concurs devenit tradiție

Eveniment (Categoria articolului)

64 de elevi de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina au participat la un concurs de recitare organizat pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu. Copiii au recitat poezii (cunoscute sau mai puțin cunoscute) scrise de "poetul nepereche a cărui operă învinge timpul" după cum spunea George Călinescu. A fost un maraton de poezie eminesciană, un eveniment frumos, generos, care s-a desfășurat în sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și care a fost organizat de Școala "Ion Câmpineanu", în parteneriat cu Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" și Societatea Scriitorilor Prahoveni. Coordonator al evenimentului a fost profesorul de limba și literatura română, Vasile Dan Popescu.

Din juriul concursului au făcut parte: Liliana Ene Șușu - directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, prof. Raluca Gabriela Crețu - directorul Școlii "Ion Câmpineanu", Florin Dochia și Alexandru Ștefan - Sașa - membri ai Societății Scriitorilor Prahoveni, consilierul local Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Învățământ, Sănătate și Sport, Alexandra Gheorghe - reprezentant al Consiliului Elevilor de la Școala "Câmpineanu".
Proiectul "EMINESCU AETERNUM" a fost gândit ca o modalitate de promovare a Zilei Culturii Naționale în rândul elevilor și comunității locale. 2019 este al 15-lea an consecutiv când se organizează acest concurs de recitare, dar până acum a avut loc într-un cadru mai restrâns, la școală, fără implicarea administrației locale. După cum a afirmat prof. Dan Popescu, se intenționează includerea concursului de poezie eminesciană în calendarul anual al evenimentelor județene și atunci va căpăta o altă anvergură. Copiii au pus mult suflet în acest eveniment, nu a fost ușor, au mai existat și emoții, dar totul a fost frumos și s-a încheiat cu multe premii constând în diplome, cărți și rechizite, oferite de Biblioteca Municipală.

Ciclul primar
Premiul I - Casandra Dumitru (clasa IB)
Premiul al II-lea - Alexandru Roșca (IIB)
Premiul al III-lea - Antoni Drosu (IIA)
Mențiuni - Iulia Andrei (IIIA), Rheya Ciubotariu (IIB), Erika Pascu (IIIA), Ioana Alexia (IIA), Denisa Văduva (IB), Teodora Brezeanu (IIIA)

Ciclul gimnazial
Premiul I - Mihaela Rus (clasa a VIII-a C)
Premiul al II-lea - Adina Niță (VIB)
Premiul al III-lea - Alexandru Șerbănoiu (VIIC)
Mențiuni - Ana Dragomir (VIB), Alexia Dimulescu (VC), Maria Duca (VIB), Luana Luculescu (VIB), Bianca Dulamă (VIIA), Miruna Mihai (VIIIC), Clara Vâiu (VIIIC)

6876 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2483 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3342 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.