În Câmpina se produc, în medie, 30 de accidente rutiere pe an. 48% dintre victime sunt pietoni sau bicicliști

Social (Categoria articolului)

În perioada 2011-2015, în municipiul Câmpina s-au produs, în medie, în jur de 30 accidente rutiere pe an. Așadar, aproape 150 de accidente în decurs de cinci ani, soldate cu șase persoane decedate, 41 persoane rănite grav și 135 rănite ușor.

Din totalul accidentelor, 20% s-au produs pe Bulevardul Carol I. Potrivit datelor prezentate de autorități la dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului, aproape jumătate din numărul total al persoanelor implicate în accidente (48%) sunt pietoni și bicicliști, ceea ce demonstrează că aceste categorii de participanți la trafic prezintă o vulnerabilitate ridicată. Iar zonele cele mai vulnerabile din punct de vedere al siguranței circulației sunt intersecțiile și trecerile de pietoni. 

În privința intersecțiilor, după cum se știe deja, s-a aprobat și se află în faza procedurilor de achiziție publică implementarea unui sistem video de supraveghere continuă a traficului pentru creșterea gradului de siguranță al participanților la trafic. Sistemul va fi format din 35 de camere video și vor monitorizate astfel următoarele intersecții:
- Bd. Carol I cu Strada Pictor Grigorescu
- Calea Doftanei cu Bd. Carol I
- Bd. Bălcescu cu Calea Dacia
- Bd. Carol I cu Sondei, Orizontului și Schelelor
- Calea Dacia cu DN1
- Calea Doftanei cu Strada B.P. Hasdeu
- Calea Doftanei cu Strada Voila
- Strada Ecaterina Teodoroiu cu Zorilor
- Strada I.H. Rădulescu cu Drumul Taberei și Siretului
- Bd. Carol I cu Strada M. Kogălniceanu
- Bd. Carol I cu 1 Decembrie 1918
- Bd. Carol I cu Siretului
- Strada Pictor Grigorescu cu Plevnei
- Strada Lt.Col. Erou Oprescu Adrian cu Victor Babeș

În privința trecerilor de pietoni, cei care au realizat Planul de Mobilitate Urbană recomandă includerea unor elemente care să contribuie la creșterea gradului de siguranță: covoare roșii antiderapante și chiar parapete pietonale acolo unde s-ar putea realiza acest lucru. De asemenea, se recomandă impunerea limitării vitezei mașinilor la 30 km/h pe tronsoanele de infrastructură unde se înregistrează un număr important de pietoni. În prezent, viteza de circulație este limitată doar în jurul unităților de învățământ.

5241 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Richard Iohan 12.06.2016 10:56 Cine se ocupa de intretinerea sistemului de semaforizare in oras?arata mizerabil si nefunctional destul de des.Trece din ROSU pe VERDE direct fara GALBEN,murdare ruginite adic INFECTE.Primarul daca are sofer cu masina de 28mii de euro nu este deranjat el sta pe locul din spate ca ... si nu vede ce se intampla?
  • Pantera neagra 12.06.2016 19:29 Unde sunt intersectiile cele mai favorizante in producerea accidentelor, ratacitilor? - A. Ipatescu + Maramures - Ctin. Stere + Conductelor - Cuza + T. Vladimirescu - Prundului + Teilor - Plevnei + Culturii, etc

Social

2402 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

110 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1119 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.