Pe 6 și 7 iunie 2019, la Câmpina are loc o nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor cu stăpân

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 1.600 de animale (câini și pisici) din Câmpina și împrejurimi au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unor fundații din Germania și Austria. Săptămâna viitoare urmează o nouă campanie: joi, 6 iunie 2019 – locuri disponibile pentru sterilizarea a 35 de câini și vineri, 7 iunie 2019 – sterilizarea a 50 de pisici. Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088.

Campania de sterilizare gratuită se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 7.30 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). În aceeași zi, după sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Finanțarea acestei campanii este asigurată de Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International. 
“Este foarte important de știut că această campanie se adresează persoanelor cu venituri reduse și care nu-și pot permite să suporte financiar sterilizarea animalului. Sunt multe astfel de cazuri de familii nevoiașe sau pensionari cu pensii mici, care au animale de companie, căței sau pisici, pe care doresc să le sterilizeze. Pe ei vrem să-i ajutăm, în primul rând. Îi rugăm să ne sune sau să ne trimită un mesaj pentru programarea animăluțului”, ne-a declarat Iulia Burloiu, președintele Asociației  "Arca lui Norocel".
Alte două campanii de sterilizare gratuită a animalelor cu stăpân vor fi organizate luna viitoare: pe 20 iunie la Băicoi și pe 26 iunie la Valea Doftanei.
Din păcate, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați în continuare pui de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Încă mai avem probleme grave legate de lipsa de educație, lipsa de civilizație. Este o luptă grea, complicată, cu mentalitatea omului, dar suntem convinși că mulți dintre dvs. înțelegeți rostul sterilizării animalului și nu mai doriți să vedeți pui aruncați pe marginea drumurilor sau la containerele de gunoi. Sterilizați, nu abandonați!

4343 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dragos Cimpeanu 01.06.2019 08:32 Bună ziua, as dori o programare pentru sterilizarea unei cățelușe de 5 ani pentru 20 iunie, atunci când veți ajunge și în Băicoi. Mulțumesc. Nr telefon 0731176476. 🐩

Social

198 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2074 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

535 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

1775 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.