Consiliul Local Câmpina a aprobat continuarea demersurilor pentru înfrățirea cu localitatea Katerini, din Grecia

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii iunie, primarul Alin Moldoveanui a solicitat Legislativului local un acord de principiu privind continuarea demersurilor pentru înfrățirea cu localitatea Katerini, din Grecia. Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate continuarea acestor demersuri începute, după cum poate vă amintiți, în anul 2019.

Primarul Alin Moldoveanu a prezentat consilierilor locali situația demersurilor de până acum pentru această înfrățire: ”În anul 2019 s-a încheiat un protocol cu ocazia vizitei reprezentaților municipiului Câmpina în localitatea Katerini, din Grecia. A fost elaborat un proiect de înfrățire și colaborare, însă demersurile nu s-au continuat. Solicit un acord de principiu pentru reluarea procedurii, ceea ce va presupune transmiterea către autoritățile din localitatea Katerini a proiectului de acord de înfrățire și cooperare pentru exprimarea unui acord privind direcțiile de acțiune, avizarea apoi de către Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, conform legii”. (video)
Discuțiile de la acel moment au fost facilitate de un câmpinean - Dragoș Zisopol, președintele Uniunii Elene din România, deputat din partea comunității elene.
Katerini se află în nordul Greciei, în apropiere de orașul Salonic. Are o populație de peste 85.000 de locuitori și se află între Muntele Olimp și Golful Thermaikos. Una dintre zonele componente ale orașului Katerini, Paralia, este foarte cunoscută în România ca fiind una dintre destinațiile de vacanță de vară preferate de români, numai în anul 2019 această regiune fiind vizitată de peste 100.000 români. De asemenea, localitatea Katerini mai este înfrățită cu municipiul Brăila.

4530 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

1929 vizualizari
28 iul. 2021 20:32

Campanie de dezinsecție, la Câmpina, în perioada 28 iulie-2 august 2021

1 comentarii

În municipiul Câmpina a început, miercuri seară, cea de-a doua etapă de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor, în parcuri și spații verzi. Prima etapă s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie. Dezinsecția este realizată de operatorul de salubritate, SC Floricon Salub SRL Câmpina și se efectuează cu echipamente specializate de stropire.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

1711 vizualizari
28 iul. 2021 22:52

Două câmpinence, Alexia Tudorache și Iulia Stupu, s-au calificat la Balcaniada din Croația și Europenele din Lituania, la orientare sportivă

Clubul sportiv câmpinean OK Silva a participat cu patru sportive la două competiții de orientare sportivă, care au avut loc în perioada 15-25 iulie la Cluj-Napoca și în Munții Apuseni, în zona platoului carstic Padiș.