Consiliul Local Câmpina a aprobat continuarea demersurilor pentru înfrățirea cu localitatea Katerini, din Grecia

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii iunie, primarul Alin Moldoveanui a solicitat Legislativului local un acord de principiu privind continuarea demersurilor pentru înfrățirea cu localitatea Katerini, din Grecia. Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate continuarea acestor demersuri începute, după cum poate vă amintiți, în anul 2019.

Primarul Alin Moldoveanu a prezentat consilierilor locali situația demersurilor de până acum pentru această înfrățire: ”În anul 2019 s-a încheiat un protocol cu ocazia vizitei reprezentaților municipiului Câmpina în localitatea Katerini, din Grecia. A fost elaborat un proiect de înfrățire și colaborare, însă demersurile nu s-au continuat. Solicit un acord de principiu pentru reluarea procedurii, ceea ce va presupune transmiterea către autoritățile din localitatea Katerini a proiectului de acord de înfrățire și cooperare pentru exprimarea unui acord privind direcțiile de acțiune, avizarea apoi de către Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, conform legii”. (video)
Discuțiile de la acel moment au fost facilitate de un câmpinean - Dragoș Zisopol, președintele Uniunii Elene din România, deputat din partea comunității elene.
Katerini se află în nordul Greciei, în apropiere de orașul Salonic. Are o populație de peste 85.000 de locuitori și se află între Muntele Olimp și Golful Thermaikos. Una dintre zonele componente ale orașului Katerini, Paralia, este foarte cunoscută în România ca fiind una dintre destinațiile de vacanță de vară preferate de români, numai în anul 2019 această regiune fiind vizitată de peste 100.000 români. De asemenea, localitatea Katerini mai este înfrățită cu municipiul Brăila.

4983 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

1496 vizualizari
11 aug. 2022 16:12

Bărbat de 42 ani, din Câmpina, prins băut la volan, la Telega

1 comentarii

Noaptea trecută, la puțin timp după miezul nopții, polițiștii au oprit pentru control un autoturism pe DJ 100E, în localitatea Telega, pe drumul care asigură legătura cu municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

218 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul: