Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
19 mai...
1874 – Era semnată la București ”Convențiunea pentru joncțiunile liniilor ferate române cu cele austro-ungare”, care a stat la baza proiectului de concesiune pentru realizarea căii ferate Ploiești – Brașov, care va fi dată în folosință în iunie 1879.
1936 – În localul lui Stelică Măcelaru din Câmpina a avut loc o întrunire a Partidului Național Liberal Georgist (condus de Gheorghe Brătianu), unde au fost criticate starea de asediu și cenzura.
2010 – Avea loc prima ediție a Memorialului ”Ștefan Stănescu” la handbal, care era organizată la sala Liceului Energetic și câștigată de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” la băieți și Liceul ”Constantin Istrati” la fete. În prezent, competiția nu mai are loc, pentru că administrația locală nu a mai găsit resurse financiare pentru organizarea ei. (foto - de la una dintre edițiile acestui turneu)
2013 - S-a desfășurat simultan, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, la Castelul ”Iulia Hasdeu” și la Colegiul Tehnic ”Constantin Istrati”, Festivalul Concurs Național de Interpretare Pianistică "Iulia Hasdeu", festival la care au luat parte 254 de copii, de la preșcolari până la elevi în clasa a VIII-a. Manifestarea ajunsese în acel an la cea de a XV-a ediție, fiind organizată sub egida UNESCO, de către Asociația Culturală ”Paul Constantinescu 2009” în parteneriat cu autoritățile locale.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.