De-a lungul întregului an școlar, la Grădinița cu program normal și program prelungit nr. 9 din Câmpina și la unitățile din subordinea acesteia s-a derulat un proiect de educație rutieră intitulat ”Un copil informat, o viață salvată”, proiect coordonat de Cristina Șercăianu - directorul Grădiniței nr. 9 și Cătălina Mititelu - educator în cadrul aceleiași instituții de învățământ.
Miercuri, 14 iunie 2023, la Grădinița nr. 9 a avut loc evaluarea finală a proiectului, după care s-a încheiat acest proiect de educație rutieră. La momentul evaluării au fost prezenți primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, directorul Poliției Locale, Marius Vișan, și inspector principal Cătălin Grancea, de la Poliția Rutieră Câmpina. Copiii au fost implicați în mai multe ateliere de lucru - de la o întrecere cu mașini virtuale pe un traseu cu semne de circulație rutieră, un traseu aplicativ, un spațiu unde s-au putut realiza desene pe teme rutiere și un altul unde copiii s-au putut juca de-a detectivul, au căutat componente de puzzle, pe care apoi le-au asamblat. La final, toți copiii au fost declarați câștigători și au primit câte un premiu - o prăjitură ”semafor”.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.