Câmpina, România 100. Casa de Cultură de ieri și de azi

Social (Categoria articolului)

Casa de Cultură Raională Câmpina a fost construită în anul 1961, deși un prim aviz de la Ministerul Educației și Culturii s-a primit în 1958, când autoritățile locale de atunci au prezentat un proiect de realizare a unei săli de festivități la Câmpina. A inclus încă de la început o sală de spectacole cu 770 locuri, o sală de ședințe, manifestări culturale și manifestări științifice cu 150 locuri (la etaj), anexe și alte utilități.

Din 1974, instituția s-a numit Casa Orășenească de Cultură Câmpina, iar din 1996 a devenit Casa Municipală de Cultură "Geo Bogza", așa cum se numește și astăzi. În anii '70 - '90, aici, pe scena Casei de Cultură din Câmpina au urcat aproape toți marii artiști ai României, în spectacole de marcă și... de neuitat. Iar sala era întotdeauna plină.
(Fotografia de arhivă a fost realizată de F. Dobrescu în 1968)

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

3672 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2730 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1734 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

90 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1337 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.