După cum am scris și cu alte ocazii, Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina este implicată în mai multe proiecte de tip eTwinning.
Sunt proiecte care se desfășoară între mai multe școli din țări membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unei platforme, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare.
„Rhythm Drawings: Doodle Dance” este un astfel de proiect eTwinning la care au participat șapte școli din Turcia și două din România: Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Călărași și Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” din Câmpina (coordonator proiect prof. înv. primar Cristina Badea).
Doodle art este un tip de artă care include imagini, grafică și desene cu aspect complex și a fost recent acceptată ca artă de desen. Proiectul le-a permis participanților să-și dezvolte creativitatea și să creeze artă doodle în interacțiune cu muzica. Lucrul cu ritmuri diferite a diversificat operele de artă și a încurajat exprimarea personală. Combinând arta cu muzica, proiectul a oferit participanților posibilitatea de a stabili conexiuni între diferite discipline din domeniul artei. „Rhythm Drawings: Doodle Dance a pus accent pe diversitatea culturală prin diferite genuri și ritmuri muzicale, oferind oportunitatea de a ne prezenta talentele. Acest proiect a reușit să dezvolte copiilor noștri sentimentul de încredere în sine, să le dezvolte creativitatea și empatia”, ne-a declarat prof. Cristina Badea.
Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” este membră a comunității eTwinning din 2021 și desfășoară mai multe proiecte internaționale de tip eTwinning.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.