Concluzia câmpinenilor după prima dezbatere CâmpinaTV.ro: trebuie să ieşim din HidroPrahova!

Eveniment (Categoria articolului)

În urmă cu aproximativ două săptămâni, pe site-ul nostru și pe Facebook am inițiat o dezbatere asupra unuia dintre subiectele dureroase pe plan local - HidroPrahova. Pornind de la ritmul total nesatisfăcător al lucrărilor (atunci când s-a lucrat, desigur), la sistarea investiției de mai bine de un an, la starea jalnică a străzilor după oprirea lucrărilor și până la prețul tot mai mare pe care îl plătim pentru apă și canal, am adresat cititorilor noștri întrebarea dacă mai este sau nu cazul să rămânem în această asociere pentru serviciile HidroPrahova?

Demersul nostru s-a mai bazat şi pe faptul că sunt extrem de rare ocaziile în care cetățenii municipiului îşi pot spune părerea asupra problemelor importante ale urbei, dar şi pe faptul că autorităţile locale se mişcă foarte greu atunci când trebuie luată o decizie. Este momentul să vă reamintim că, în decembrie 2014, la nivelul Consiliului Local Câmpina a fost înființată o comisie pentru găsirea celor mai bune soluţii privind ieşirea Câmpinei din HidroPrahova. Ei bine, această comisie, înfiinţată de aproape doi ani, nu s-a întrunit nici măcar o singură dată!
Ne bucurăm pentru implicarea tuturor celor care au răspuns demersului nostru. Ca o comparație, la cea mai recentă dezbatere publică organizată de Primăria Câmpina, în luna aprilie a acestui an, având ca subiect modernizarea Parcului de la Soldat, au răspuns mai puţin de 30 de câmpineni, iar primarul Horia Tiseanu a afirmat că în deciziile luate s-a ținut cont de părerea acestor oameni. La dezbaterea noastră s-au adunat atât pe pagina special creată pe Facebook, cât şi în comentarii directe la articolul de pe site, 85 de răspunsuri venite din partea oamenilor, cititori mai vechi sau mai noi, chiar și foşti şi actuali consilieri locali. Adică, aproximativ de trei ori mai mulţi decât la dezbaterea organizată de administraţia locală. Nu este mult, dar e un început... Mai trebuie adăugat faptul că au mai fost câteva mesaje pe care le-am primit în „privat” şi pe care autorii lor ne-au rugat să nu le facem publice pentru a nu avea probleme, fiind vorba despre persoane care lucrează fie la HidroPrahova, fie în Primăria Câmpina, fie la una dintre instituțiile subordonate acesteia.

Aşadar, au fost 85 de câmpineni care au răspuns, dintre care 69 s-au exprimat categoric, uneori chiar în termeni duri, în favoarea ieşirii din HidroPrahova. Alţi 11 au nuanţat ieşirea din HidroPrahova, mai ales că nu se ştie exact care ar fi condiţiile părăsirii acestei asocieri. Practic oamenii doresc ca municipiul Câmpina să scape de Hidro, dar se întreabă ce punem în loc. În total, 80 de cititori din 85 vor, sub o formă sau alta, ieşirea din HidroPrahova, adică 94,11%, în vreme ce numai cinci dintre respondenţi s-au declarat în favoarea rămânerii în HidroPrahova. Acum, concluziile acestei dezbateri şi punctele de vedere ale tuturor câmpinenilor care ne-au răspuns vor ajunge pe masa Consiliului Local. Dacă primarului Horia Tiseanu, viceprimarului Adrian Piţigoi şi consilierilor locali le pasă de ceea ce au de spus câmpinenii, au ocazia să o demonstreze. Nu credem că ar trebui să avem aşteptări prea mari, experienţele anterioare dovedindu-ne că de fiecare dată când a avut în mănă „cartofi fierbinţi”, administrația locală a ezitat să-şi asume o decizie. Totuși, sperăm că se va discuta despre această problemă cu seriozitate și, poate, cu multă responsabilitate.

5236 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

1951 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

Alte stiri recente

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.

1525 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.