S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 noiembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

24 noiembrie...
1929 – La Congresul PNL Prahova impresiona caravana de peste 60 de automobile și autobuze de pe Valea Prahovei, dar cele mai multe fiind de la Câmpina, în fruntea coloanei aflându-se Victor Rădulescu, avocat câmpinean. (foto)
1940 - Meciuri în campionatului districtului, Venus Câmpina - Astra Boldești 3-2, Steaua Română Câmpina - CS Câmpina 4-4.
1946 - Meciuri în Divizia C, Principesa Ileana - Concordia Ploiești 2-6, Elpis Constanța - Astra Română Poiana 0-2, Steaua Română Câmpina - Gloria Mărășești 1-2.
1957 - Meci în categoria C, Energia Rafinăria 4 Câmpina - Dinamo Pitești 2-0, marcatori Minculescu și Zamfir.
1963 - Meciuri de fotbal, în categoria B, Poiana Câmpina - CFR Pașcani 4-0, marcatori C. Nanu - 2, Tr. Popescu - 2; în campionatul regional, Voința Rm. Sărat - Rafinăria Câmpina 2-0.
1968 - Meciuri de fotbal, în Divizia B, Poiana Câmpina - CFR Pașcani 2-0 (marcatori Iordache și Moraru, arbitrul jocului fiind bucureșteanul Chiriac Manușaride), în Divizia C, Minerul Câmpulung Muscel - IRA Câmpina 1-1 (marcator Ilioiu), în campionatul județean, Neptun Câmpina - Uzuc Ploiești 0-2, Electrica Câmpina - Chimistul Valea Călugărească 5-1 (marcatori Voicu I, Voicu II, Moldoveanu, N. Pavel - 2).
2018 – Cupa ”Micul samurai”, Câmpina, în organizarea Clubului AIKO, reunea la start numeroși copii din Câmpina și localitățile limitrofe, inclusiv de pe Valea Prahovei.
2019 – Avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la Câmpina prezența la vot 55,44%, rezultate – Iohannis 66,73%, Dăncilă 33,26%.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

2621 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2312 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2611 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

1636 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

3475 vizualizari
21 ian. 2021 20:15

Managerii spitalelor din Câmpina și Breaza au fost premiați de Patriarhia Română pentru lupta împotriva COVID-19

Eveniment emoționant la sediul Protoieriei Câmpina, joi dimineață. În prezența mai multor preoți, părintele protopop Grigore Melnic i-a premiat pe managerii spitalelor din Câmpina și Breaza, oferindu-le acestora câte o medalie și o diplomă din partea Patriarhiei Române. Cele trei spitale sunt unități suport - COVID încă de la începutul pandemiei de coronavirus.