S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 noiembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

24 noiembrie...
1929 – La Congresul PNL Prahova impresiona caravana de peste 60 de automobile și autobuze de pe Valea Prahovei, dar cele mai multe fiind de la Câmpina, în fruntea coloanei aflându-se Victor Rădulescu, avocat câmpinean. (foto)
1940 - Meciuri în campionatului districtului, Venus Câmpina - Astra Boldești 3-2, Steaua Română Câmpina - CS Câmpina 4-4.
1946 - Meciuri în Divizia C, Principesa Ileana - Concordia Ploiești 2-6, Elpis Constanța - Astra Română Poiana 0-2, Steaua Română Câmpina - Gloria Mărășești 1-2.
1957 - Meci în categoria C, Energia Rafinăria 4 Câmpina - Dinamo Pitești 2-0, marcatori Minculescu și Zamfir.
1963 - Meciuri de fotbal, în categoria B, Poiana Câmpina - CFR Pașcani 4-0, marcatori C. Nanu - 2, Tr. Popescu - 2; în campionatul regional, Voința Rm. Sărat - Rafinăria Câmpina 2-0.
1968 - Meciuri de fotbal, în Divizia B, Poiana Câmpina - CFR Pașcani 2-0 (marcatori Iordache și Moraru, arbitrul jocului fiind bucureșteanul Chiriac Manușaride), în Divizia C, Minerul Câmpulung Muscel - IRA Câmpina 1-1 (marcator Ilioiu), în campionatul județean, Neptun Câmpina - Uzuc Ploiești 0-2, Electrica Câmpina - Chimistul Valea Călugărească 5-1 (marcatori Voicu I, Voicu II, Moldoveanu, N. Pavel - 2).
2018 – Cupa ”Micul samurai”, Câmpina, în organizarea Clubului AIKO, reunea la start numeroși copii din Câmpina și localitățile limitrofe, inclusiv de pe Valea Prahovei.
2019 – Avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la Câmpina prezența la vot 55,44%, rezultate – Iohannis 66,73%, Dăncilă 33,26%.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

3020 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3713 vizualizari
14 oct. 2021 19:28

Sărbătoarea ”#ErasmusDays 2021”, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

#ErasmusDays 2021 reflectă marca Erasmus+, fiind o adevărată sărbătoare dedicată proiectelor purtând acest logo celebru în întrega Europă. Pe parcursul a trei zile - 14, 15, 16 octombrie 2021 - se prezintă rezultatele și impactul acestor proiecte, pentru a le face vizibile tuturor, fiind vorba de mii de organizații din Europa și chiar și de dincolo de granițele bătrânului continent.

2740 vizualizari
14 oct. 2021 10:22

În atenția elevilor câmpineni. Concurs de creație literară organizat de Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati"

Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina organizează o nouă ediție a concursului de creație literară destinat elevilor de la clasele a II-a până la a XII-a, de la unitățile de învățământ din municipiu. Concursul se desfășoară în perioada 15 octombrie - 29 noiembrie 2021 și are ca temă „Tărâmul lecturii”.

Alte stiri recente

990 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

1524 vizualizari
17 oct. 2021 19:28

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești 7-0. Și se putea mai mult...

La fel ca și în alte situații, despre care am scris la momentul potrivit, dezinteresul unor echipe pentru competiție aduce o pată neagră pe obrazul unui fotbal de nivel județan și așa destul de afectat de scandaluri. La fel s-a întâmplat și duminică, 17 octombrie, la meciul Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești, acolo unde oaspeții au venit cu numai 11 jucători, dintre care unul nu avea viza medicală. În aceste condiții, oaspeții au început jocul în zece jucători, iar aproape de minutul 75, unul dintre fundașii de la Albești a cedat fizic, echpa sa terminând partida în nouă jucători.