Destăinurile Amaliei Suruceanu într-o expoziție plină de viață și culoare. Și încredere

Eveniment (Categoria articolului)

Cafeneaua 5 to go de pe Bulevardul Carol I din Câmpina. O locație mai puțin obișnuită, dar perfectă pentru o expoziție de pictură. Pentru această expoziție - "Destăinuiri la o cafea", a Amaliei Suruceanu. Vernisajul a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, micuța cafenea fiind neîncăpătoare pentru cei veniți să se bucure de... bucuria culorilor Amaliei Suruceanu. Oameni dragi artistului, dar și oameni care și-au dorit să intre, fie și pentru câteva momente, într-o lume a culorilor.

Amalia Suruceanu este un artist plastic autodidact, adică un pictor fără studii de specialitate, dar cu o infinită dragoste față de viață și culoare. Un om cu credință în Dumnezeu și care le dăruiește celor din jur bucuria culorilor, o viziune a lumii în culori. Amalia Suruceanu pictează de zece ani, a avut mult expoziții în țară și peste hotare, a coordonat programe de dezvoltare personală, o terapie prin artă, în special pentru copii. Este cea care a inițiat proiectul "Câmpina în culori", cel prin care a dorit să înlocuiască cenușiul, ternul, cu culoare, cu viață.
"M-am gândit să pun aceste tablouri împreună, într-o expoziție, datorită celor trei mari artiști care au cel mai mare rol în viața mea - Vincent van Gogh, Pablo Picasso și Leonard Cohen. Primul, pentru că transmite prin pictura sa și scrisorile sale că este aproape de sufletul uman și nu și-a uitat niciodată rădăcinile. Picasso, pentru că a reușit, prin picturile sale, să redea sufletul uman exact așa cum este. Iar cel care m-a făcut pe mine să gândesc mult mai profund de vreo zece ani încoace a fost Leonard Cohen, poet, pictor, grafician, dar mai ales un mare muzician. Un om care nu a lăsat nimic la întâmplare și care a pus enorm de multă seriozitate și enorm de multă muncă în tot ce a făcut. Astfel a reușit să facă să vibreze sufletul uman cu așa mare putere. Sub influența lor a luat naștere această expoziție", a spus Amalia Suruceanu. (video) Iar despre tehnica și farmecul picturilor sale a vorbit Serghie Bucur, istoric și scriitor. (video)
Expoziția Amaliei Suruceanu rămâne deschisă până la 5 noiembrie 2018. La 5 to go din centrul Câmpinei, unde a fost Foto Zisopol. Intrați cu inima deschisă în lumea culorilor Amaliei Suruceanu!

8777 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1221 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1280 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

50 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

606 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.