Bucurie după pandemie. Spectacol folcloric în aer liber, în centrul municipiului Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă mult prea lungă de restricții din cauza pandemiei de coronavirus, un spectacol în aer liber a reprezentat o adevărată bucurie pentru câmpineni, prezenți în număr destul de mare, sâmbătă seara, în centrul localității. Este vorba de primul spectacol dintr-o serie de trei, pe care Casa de Cultură "Geo Bogza" le organizează în Parcul Regele Mihai I, în ultimul week-end din fiecare lună de vară.

A fost un spectacol folcloric, susținut de Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza". Un ansamblu cu tradiție, înființat în anul 2002, deci anul viitor vom sărbători două decenii de când Câmpina are "Ghiocelul", un ansamblu folcloric mereu tânăr, prin care au trecut, de-a lungul anilor, zeci și zeci de elevi de la liceele câmpinene. Între momentele artistice ale "Ghiocelului" au fost intercalate dansuri latino cu trupa de copii pregătită de Larisa Bănică și care își desfășoară activitatea tot la Casa de Cultură "Geo Bogza".
Spectacolul a debutat cu o paradă a portului popular, prezentarea de către tinerii de la "Ghiocelul" a unei superbe colecții de costume populare din diverse zone folclorice ale țării, o colecție aparținând-i coregrafei Valentinei Colezea, soția lui Cristi Colezea - de 12 ani instructor al Ansamblului Folcloric "Ghiocelul".
Publicul a aplaudat momentele artistice oferite de dansatorii mai mici sau mai mari, a aplaudat eforturile, pregătirea și dăruirea care stau în spatele acestor momente artistice. A fost un spectacol frumos, în care s-a văzut bucuria celor de pe scenă de a se afla în fața unui public. Dar și invers...
Vă reamintim că pe 24 iulie, de la ora 19.00, în aceeași locație va cânta Formația "Ploiești Jazz Trio" a Filarmonicii "Paul Constantinescu", iar pe 28 august, de la aceeași oră, va avea loc un concert folk susținut de Titus Constantin. Și vă mai reamintim că în ultima duminică a fiecărei luni de vară, de la ora 11.00, în Parcul "Regele Mihai I" va cânta Fanfara "Prahova" a Centrului Județean de Cultură Prahova.

4302 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3284 vizualizari
21 iul. 2021 19:04

Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

3293 vizualizari
20 iul. 2021 21:35

Concert extraordinar al formației "Ploiești Jazz Trio" în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Concert extraordinar pentru iubitorii de jazz, pe 24 iulie 2021, de la ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina. Un concert susținut de "Ploiești Jazz Trio", adică "un trio formidabil" al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești: Sorin Zlat - la pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - la tobe.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.