“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

Holul de onoare s-a dovedit neîncăpător în fața mulțimii de elevi și cadre didactice care au ținut să fie alături de profesorul Livia Miu la această lansare. De asemenea, au mai fost prezenți și colegi care au contribuit la acest volum.
”Am scris, în primul rând, pornind de la sentimentul că ar fi nevoie de ceva mai mult în ceea ce privește conținutul manualelor. M-am gândit că predarea gramaticii este mult prea banală și poate chiar plictisitoare, dar dacă aș lega gramatica de o poveste, de povești, în general, o să ajung să captez atenția celor care doresc să învețe această limbă. Important este să vă atingeți obiectivele atrași de călătorie, să fiți atât de atrași de carte, de poveste, încă să uitați că de fapt învățați gramatica”, astfel a rezumat autorul cărții lansate miercuri, 28 septembrie, profesor Livia Miu, povestea care a dus la apariția acestui volum, un volum care nu înlocuiește manualele existente, ci vine în completarea lor.

5062 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.

1497 vizualizari
03 dec. 2022 17:24

Marcel Pavel cântă la Câmpina într-un concert de gală, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Concertul este organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza", dar cum în sala de spectacole a acestei instituții se desfășoară lucrări de modernizare, Marcel Pavel va cânta pe scena Casei Tineretului. Un concert-eveniment care va avea loc vineri, 23 decembrie 2022, de la ora 18.30. Biletele vor putea fi achiziționate de la Casa de Cultură, începând de luni, 5 decembrie. Prețul unui bilet - 35 lei.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.