O săptămână până la Câmpina Open MTB - Race for autism. Ediția din acest an se va desfășura pe un traseu nou

Eveniment (Categoria articolului)

Sâmbăta viitoare, pe 3 septembrie, pe dealurile din jurul Câmpinei va avea loc cea de-a V-a ediție a competiției cicliste Câmpina Open MTB. Ca și la edițiile anterioare, fondurile strânse din taxele de participare vor fi utilizate de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația 'Glasul Autismului' pentru proiecte dedicate copiilor cu autism.

Până la această oră, la Câmpina Open MTB - Race for autism 2016 s-au înscris aproximativ 300 de concurenți, printre care și 25 din Câmpina, iar înscrierile rămân deschise online, pe pagina campina-mtb.ro, până la 1 septembrie. Sunt așteptați la linia de start peste 650 de cicliști amatori și profesioniști, precum și copii cu vârsta de peste 6 ani.
Anul acesta, c
ompetiția se va desfășura pe un nou traseu pentru adulți și juniori. Un parcurs de 21,5 km (tura scurtă) şi 43 km (tura dublă), la fel de frumos și de spectaculos ca și cel de la edițiile anterioare. Concurenții interesați pot afla informații despre noul traseu de pe site-ul evenimentului. Startul se va da la ora 11.00, pe platoul Muscel, între străzile Siretului și Prutului, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 13.30 - pentru copii și 15.30 - pentru adulți.

La cele patru ediții anterioare s-au strâns în total fonduri de 101.291 lei din taxele de înscriere. Potrivit reprezentanților Fundației Romanian Angel Appeal, banii au fost folosiți pentru copiii cu autism, organizându-se cursuri pentru părinți, programe de pregătire pentru echipa de la Centrul 'Sfânta Filofteia', o tabără pentru zece familii care au copii cu autism. De asemenea, au fost cumpărate materiale de lucru la Centrul 'Sfânta Filofteia', iar 104 cadre didactice de la grădinițele și școlile din Câmpina au beneficiat de cursuri de instruire în tehnici de lucru pentru integrarea copiilor cu autism. Vă reamintim și de concursul de desene organizat în trei școli din municipiu, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Au fost implicați 157 de copii, iar desenele lor au fost premiate și expuse la Primăria Câmpina timp de două săptămâni.

8056 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2523 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.