CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Concurs de idei pentru Proiectul de arhitectură și amenajare al Complexului Urban „Steaua Română” Câmpina

- Actualitate -

Concurs de idei pentru Proiectul de arhitectură și amenajare al Complexului Urban „Steaua Română” Câmpina

În toamna acestui an, municipiul Câmpina va deveni epicentrul creativității și inovației arhitecturale. Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu prestigioasa Universitate de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București (UAUIM), pregătește un eveniment deosebit: un concurs de idei menit să transforme fosta rafinărie "Steaua Română" într-un complex urban modern și vibrant.

Un vis în devenire
Această inițiativă nu este doar un concurs de proiecte, este o poveste despre cum o comunitate își poate reimagina și transforma un simbol al trecutului industrial într-un far al viitorului urban. Studenții de anul V de la UAUIM vor avea ocazia să-și folosească talentul și cunoștințele pentru a da viață unui nou capitol în istoria Câmpinei. Proiectele lor vor fi evaluate de o comisie formată din experți desemnați de Asociația Câmpina Curată și ECOGEN POWER S.R.L., actualii proprietari ai rafinăriei.

Oportunități și recompense
Pentru a stimula creativitatea și excelența, vor fi acordate trei premii principale și 10 mențiuni de onoare. De asemenea, va exista un premiu special pentru cea mai impresionantă machetă printată 3D. Regulamentul concursului, care detaliază criteriile de jurizare, este disponibil pentru toți participanții, asigurând o competiție transparentă și corectă.

Transformarea unui simbol
Obiectivul principal al concursului este să demonstreze potențialul de reintegrare a fostei rafinării „Steaua Română” în țesutul urban al municipiului Câmpina. Se caută propuneri care să includă clădiri și spații amenajate pentru diverse funcțiuni publice și private: locuințe, spații comerciale, birouri, centre culturale, facilități sportive și de divertisment.
În plus, un aspect esențial al concursului este integrarea cât mai fidelă a structurilor actuale ale rafinăriei. Aceste structuri nu doar că reprezintă un simbol istoric, dar și o legătură vitală cu trecutul industrial al orașului. Se dorește ca propunerile să valorifice și să păstreze aceste elemente, transformându-le în puncte de referință și de continuitate istorică în cadrul noului complex urban.

Implicarea comunității
Povestea nu ar fi completă fără vocea comunității. În weekendul 14-15 mai 2022, proprietarii rafinăriei au deschis porțile pentru locuitorii orașului. Evenimentul „Rafinăria deschisă” a atras peste 3.000 de vizitatori. Aceștia nu doar că au explorat rafinăria, dar au și completat chestionare, oferindu-și opinia despre viitorul acestui loc.
Feedback-ul lor a fost neprețuit:
- 14% au dorit parcuri și spații de recreere, muzee, spații expoziționale și galerii de artă
- 14% au cerut spații pentru universități
- 9,6% au propus spații pentru birouri
- 9% au sugerat facilități sportive
- 7,5% au optat pentru creșe, grădinițe și școli
- 6,8% au dorit spații comerciale mici
- 6,6% au preferat birouri pentru întreprinderi mici și startup-uri
- 6,3% au dorit case și blocuri, dar și un supermarket sau mall
- 5,81% au votat pentru case
- 5,73% au preferat birouri pentru firme mari
- 5,36% au dorit blocuri de apartamente.

Un nou capitol pentru Câmpina
Aceste dorințe și aspirații ale comunității vor ghida proiectele tinerilor arhitecți. Astfel, transformarea fostei rafinării într-un complex urban modern nu va răspunde doar nevoilor de dezvoltare urbanistică, ci va reflecta și visele și nevoile locuitorilor din Câmpina. Mai mult decât atât, integrarea structurilor istorice ale rafinăriei va asigura păstrarea identității și memoriei colective a orașului, creând un echilibru armonios între trecut și viitor.
Acest concurs reprezintă începutul unui nou capitol pentru Câmpina, un capitol în care trecutul și viitorul se întâlnesc pentru a crea un spațiu care să fie mândria întregii comunități.


17 Jun 2024 16:08 2440 vizualizari


Comentarii


276 vizualizari 24 Jul 2024 10:53 La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

Miercuri, 24 iulie, puțin după ora 10.00, sirenele mașinilor de intervenție - pompieri și poliție, s-au auzit la intrarea pe Strada Maramureș dinspre Bulevardul Carol I.

citeste mai mult
155 vizualizari 24 Jul 2024 10:08 Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a anunțat lansarea oficială a aplicației Prahova Trans. Aplicația este disponibilă gratuit pentru descărcare din Google Play sau App Store.

citeste mai mult
491 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
763 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV