Între 14 și 19 septembrie, Casa Tineretului Câmpina va găzdui o nouă expoziție dedicată memoriei lui Aurel Vlaicu

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 13 septembrie 2021 se împlinesc 108 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a traversa Carpații cu un avion proiectat și pilotat chiar de el, încercare în urma căreia Vlaicu și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit pe câmpul de la marginea comunei Bănești.

În memoria marelui inventator, pionier al aviației române și mondiale, Primăria municipiului Câmpina organizează expoziția ”Omagiu lui Aurel Vlaicu”. Expoziția va fi găzduită de Casa Tineretului din Câmpina, în perioada 14 - 19 septembrie și va putea fi vizitată zilnic între orele 9.00 și 17.00. Evenimentul este organizat în colaborare cu comandor prof. ing. Gheorghe Coman, președintele Fundației Aerospațiale Române și al Asociației Române pentru Propaganda Aviației - ARPA. În cadrul acestei expoziții omagiale vor putea fi văzute modele la scară 1:1, dar și alte modele ale planoarelor și avioanelor lui Aurel Vlaicu, acestea fiind expuse la Câmpina și în luna iunie a acestui an, atunci când s-au împlinit 111 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu.
Intrarea la expoziție este liberă.

3939 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

3723 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2172 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.