Înaintea marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - Crăciunul copilăriei mele, în care diverse personalități ale Câmpinei vor povesti exact despre această mare sărbătoare creștină.
În rândurile de față, a răspuns provocării noastre părintele protoiereu Grigore Melnic.
”Este interesantă provocarea dumneavoastră, mai ales în apropierea unui moment de o asemenea însemnătate pentru lumea creștină - Nașterea Domnului. Cu permisiunea dumneavoastră am să redau un pasaj din cartea mea, intitulată În viața mea. Este o întâmplare din copilăria mea...
Este debordantă o amintire pe care acum câțiva ani mi-a adus-o înaintea ochilor minții un prieten, amintire ce mă surprinde în simplitatea frumuseții ei și astăzi. Aveam cam cinci-șase anișori. ”Noi, mi-a amintit prietenul meu, cântam vestitul ”Foaie verde portocală, Noi suntem copii de școală...” și, imediat ce am terminat de colindat la o casă, v-am auzit pe voi. (eram eu, cu vărul meu Gabriel și tataie Aurică, epitropul bisericii de la Podu-Vadului). Nu știam ce cântați, dar eram fermecați de frumusețea versurilor și a cântării. V-am urmărit și pe loc am memorat cuvintele înmiresmate ale colindei voastre. Iar din acea seară, în fiecare an am cântat această minunată colindă: Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, lăudați și cântați și vă bucurați”. "Mai târziu - precizează preotul protoiereu Grigore Melnic - am realizat că acesta a fost primul moment în care cu adevărat L-am lăudat pe Dumnezeu, primul pas făcut pe cărarea anevoioasă, dar plină de întâmplări minunate, a preoției”.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.
În ultimele săptămâni au avut loc majoritatea olimpiadelor și concursurilor școlare. Cu ajutorul conducerilor liceelor câmpinene încercăm o sinteză a celor mai bune rezultate la olimpiade - faza județeană și concursuri județene și naționale la care elevii câmpineni au participat și au obținut premii importante.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu, parteneri în cadrul acestui proiect.