Înaintea marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - Crăciunul copilăriei mele, în care diverse personalități ale Câmpinei vor povesti exact despre această mare sărbătoare creștină.
În rândurile de față, a răspuns provocării noastre părintele protoiereu Grigore Melnic.
”Este interesantă provocarea dumneavoastră, mai ales în apropierea unui moment de o asemenea însemnătate pentru lumea creștină - Nașterea Domnului. Cu permisiunea dumneavoastră am să redau un pasaj din cartea mea, intitulată În viața mea. Este o întâmplare din copilăria mea...
Este debordantă o amintire pe care acum câțiva ani mi-a adus-o înaintea ochilor minții un prieten, amintire ce mă surprinde în simplitatea frumuseții ei și astăzi. Aveam cam cinci-șase anișori. ”Noi, mi-a amintit prietenul meu, cântam vestitul ”Foaie verde portocală, Noi suntem copii de școală...” și, imediat ce am terminat de colindat la o casă, v-am auzit pe voi. (eram eu, cu vărul meu Gabriel și tataie Aurică, epitropul bisericii de la Podu-Vadului). Nu știam ce cântați, dar eram fermecați de frumusețea versurilor și a cântării. V-am urmărit și pe loc am memorat cuvintele înmiresmate ale colindei voastre. Iar din acea seară, în fiecare an am cântat această minunată colindă: Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, lăudați și cântați și vă bucurați”. "Mai târziu - precizează preotul protoiereu Grigore Melnic - am realizat că acesta a fost primul moment în care cu adevărat L-am lăudat pe Dumnezeu, primul pas făcut pe cărarea anevoioasă, dar plină de întâmplări minunate, a preoției”.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.