De la cititori. Pești morți pe râul Prahova, în dreptul localităților Breaza și Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Un cititor ne-a transmis mai multe imagini realizate în cursul zilei de luni, 16 august 2021, pe malurile râului Prahova, în dreptul localităților Breaza și Câmpina.

După cum se poate vedea din imagini, pe malurile râului Prahova au apărut pești morți. Deocamdată, autoritățile nu au anunțat că monitorizează sau gestionează în vreun fel această situație. Cititorul nostru ne-a mai spus că apa râului Prahova era neobișnuit de caldă, ceea ce ar fi putut duce la o scădere a nivelului oxigenului din apă, ceea ce ar putea determina această situație. Asta și în condițiile în care nivelul apei este scăzut. De asemenea, pescari mai vechi, obișnuiți ai râului Prahova, ne-au precizat că sunt câteva zile de când pe râu au apărut pești morți și că ei nu au mai văzut așa ceva în ultimii ani.
În măsura în care autoritățile vor reacționa și vor apărea răspunsuri, vom reveni.

5831 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grecu Ionel Liviu 17.08.2021 12:18 Eu consider ca infestarea apei numai pe o singura retea in strada Voila, nu era posibila. Tot acest dezastru natural din Sinaia, Comarnic, Albia raului Prahova, municipiul Campina persista de ani de zile si nimeni nu a lyat masuri de siguranta. DSP si Hidro Prahova stiu, au luat la cunostinta de astfel de practici, deversari, ape uzate, deseuri periculiase, nepotabiliratea apei barajul Paltinu cea mai mare sursa de apa potabila are in compozitie acum de circa 5/7ori mai mare infestarea cu nitrati nitriti detergenti si agenti chimuci si toxici. Nimeni nu spune nimic. Au fist sesizate de zeci de ori ca se arunca la coada lacului resturi din pdocezarea animalelor de catre anumiti cetateni care fac comert cu animale si carne. Nimic nu se intampla. Paznici si politia stiu de aceste aspecte, stiu de depozirarea de deseuri, stiu cine depoziteaza, nu se iau masuri. Barajul Paltinu ezte sursa principala de apa potabila, este de siguranra nationala de ce nu sunt lyate masuri de protectie? Din baraj nu poate iesi apa potabila o parte si i parte nepotabila. Este o minciuna. Se tine adevarul ascuns. In statua de tratare ajunge aceiasi apa din Baraj cine a constatat ca le celelalte rete nu este lrezenra bacteria si cum a ajuns numai pe o retea? O zi buna va doresc si apa plata.
  • Marian Capraru 17.08.2021 17:47 A fost poluată apa răului in aval de scurgerea pluvială din Breaza de sus, fostul Hidrojet sa. S-a făcut apel către toate instituțiile: mediu, ISU, ...chiar apel 112! Asteptam răspuns!

Actualitate

2182 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1887 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

5 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

527 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.