Omagiu adus Eroilor Neamului la Cimitirul Eroilor din municipiul Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În țara noastră, Ziua Înălțării Domnului este și Ziua Eroilor, iar acest lucru a fost stabilit încă din anul 1920, prin Decretul-lege nr. 1693. Apoi, mai târziu, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească, astfel că, în această zi, în biserici sunt pomeniți eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ziua Eroilor au fost marcată, astăzi, 25 mai 2023, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. Ceremonialul propriu-zis a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flor la Monumentul Eroilor, din partea: Primăriei și Consiliului Local, Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației Pensionarilor din Câmpina, celor două spitale câmpinene, tuturor unităților de învățământ din municipiu, agenților economici. A urmat un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu, iar la final, slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic.
Menționăm faptul că Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza și elevi de la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. Oficiile de gazdă le-a făcut colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Câmpina.
În Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.

3021 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1516 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2773 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

3 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

321 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: