Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.
Astfel, în zona Câmpina, la stația Ambulanței au fost, anul trecut, 15.130 solicitări, ceea ce reprezintă 11% din totalul intervențiilor Ambulanței la nivelul județului Prahova. De asemenea, rezultă o medie de peste 40 de solicitări zilnice pentru Câmpina și localitățile limitrofe, dar aici trebuie să includem și DN1, unde Serviciul de Ambulanță este frecvent solicitat în cazul accidentelor rutiere. Cifrele întregii activități a Servicului de Ambulanță din anul 2019 sunt impresionante, dar unul dintre cei mai importanți indicatori este cel al promptitudinii răspunsului la solicitări. Conform datelor din evaluarea activității anului trecut, în mediul urban, timpul mediu de răspuns a fost de 11 minute și jumătate la urgențe de grad 0, această durată crescând la peste 16 minute și jumătate pentru urgențele de grad I și ajungând la aproape 40 de minute în cazul urgențelor de grad II.
La nivelul municipiului Câmpina, situația sediului Ambulanței este una aparte, administrația lcoală intenționând mutarea Ambulanței într-un spațiu nou, pe Strada Industriilor, pentru care s-a alocat deja anul trecut suma de 100.000 lei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate. Mutarea sediului Ambulanței Câmpina va elibera clădirea din Strada Simion Bărnuțiu, unde funcționează în prezent stația locală a Ambulanței, clădire pe care administrația locală intenționează să o transforme în Muzeul Câmpinei. Este un proiect mai vechi, despre care se vorbește de multă vreme, dar deocamdată nu poate spune nimeni când va fi pus în practică acest proiect.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.