În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Social (Categoria articolului)

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Astfel, în zona Câmpina, la stația Ambulanței au fost, anul trecut, 15.130 solicitări, ceea ce reprezintă 11% din totalul intervențiilor Ambulanței la nivelul județului Prahova. De asemenea, rezultă o medie de peste 40 de solicitări zilnice pentru Câmpina și localitățile limitrofe, dar aici trebuie să includem și DN1, unde Serviciul de Ambulanță este frecvent solicitat în cazul accidentelor rutiere. Cifrele întregii activități a Servicului de Ambulanță din anul 2019 sunt impresionante, dar unul dintre cei mai importanți indicatori este cel al promptitudinii răspunsului la solicitări. Conform datelor din evaluarea activității anului trecut, în mediul urban, timpul mediu de răspuns a fost de 11 minute și jumătate la urgențe de grad 0, această durată crescând la peste 16 minute și jumătate pentru urgențele de grad I și ajungând la aproape 40 de minute în cazul urgențelor de grad II.
La nivelul municipiului Câmpina, situația sediului Ambulanței este una aparte, administrația lcoală intenționând mutarea Ambulanței într-un spațiu nou, pe Strada Industriilor, pentru care s-a alocat deja anul trecut suma de 100.000 lei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate. Mutarea sediului Ambulanței Câmpina va elibera clădirea din Strada Simion Bărnuțiu, unde funcționează în prezent stația locală a Ambulanței, clădire pe care administrația locală intenționează să o transforme în Muzeul Câmpinei. Este un proiect mai vechi, despre care se vorbește de multă vreme, dar deocamdată nu poate spune nimeni când va fi pus în practică acest proiect.

3028 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1179 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1408 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.