Opt străzi și alei din Câmpina, neasfaltate, au fost pietruite pentru a se putea circula în condiții mai bune în anotimpul rece

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina mileniului al III-lea încă mai are străzi și alei neasfaltate. Cum luna aceasta a plouat zile la rând, unele dintre aceste străzi au devenit aproape impracticabile din cauza noroiului. Un chin pentru oamenii care locuiesc în zonele respective.

În condițiile în care de la bugetul local nu exista posibilitatea alocării de bani pentru amenajarea acestor străzi și alei acum, în anotimpul rece, dar și pentru a se acționa rapid, primarul Alin Moldoveanu a găsit înțelegere la mai multe firme care au dorit să sprijine comunitatea locală, sponsorizând cu materialul și lucrările necesare pietruirea acestor drumuri.
Este vorba de opt străzi și alei, după cum urmează: 
- Strada Buciumului, aproximativ 300 metri;
- Strada Arcașului, aproximativ 300 metri;
- Alee din Șoseaua Paltinu, aproximativ 400 metri;
- Strada Livada cu Vișini, aproximativ 500 metri;
- Alee din Strada Voila, aproximativ 300 metri;
- Strada Trandafirilor și o alee din această stradă, aproximativ 400 metri;
- Strada Cărămidari, aproximativ 100 metri;
- Strada Fabricii (dinspre Calea Doftanei, Zorile), aproximativ 500 metri.
Trebuie făcută mențiunea că până sâmbătă, 19 decembrie, au fost amenajate șase dintre aceste străzi și alei, urmând ca, în cursul zilei de luni, să fie finalizate străzile Arcașului și Cărămidari. Așadar, în total este vorba de aproximativ 2,8 km de străzi și alei neasfaltate, care au fost pietruite, asigurând locuitorilor, măcar provizoriu, până când se va realiza asfaltarea străzilor respective, condiții puțin mai bune.
Primarul Alin Moldoveanu a fost prezent pe teren aproape în fiecare zi în care s-au desfășurat aceste lucrări, inclusiv sâmbătă, 19 decembrie. ”Știam de existența acestor străzi neasfaltate și nu îi puteam lăsa pe oamenii care locuiesc în aceste zone să treacă și această iarnă în noroaie și pe drumuri desfundate. Din păcate, bugetul local nu ne permite să facem astfel de lucrări, nici măcar de pietruire a unor drumuri. În aceste condiții, cu sprijinul unor firme, cărora le mulțumesc pentru implicare, am putut realiza prin contracte de sponsorizare pietruirea acestor drumuri. Țin să subliniez că pentru aceste lucrări nu s-a cheltuit niciun leu de la bugetul local, iar câteva zeci de familii de pe cele opt străzi și alei vor avea parte de condiții ceva mai bune și nu vor mai fi nevoite să umble prin noroaie”, ne-a declaart primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

10090 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Voicu luis 19.12.2020 20:37 Pe strada oborului când se are de gand sa se face ceva ?, Ca e mai rău decât e pe gârla
  • Mihai Cristescu 19.12.2020 21:01 Ii urez felicitări și succes în continuare pentru acțiunile în care se implică, eu sincer nu am văzut la Câmpina nici un primar care sa iasă în teren și sa realizeze cu succes în scurt timp atâtea activități, bravo Alin. Sunt Apolitic, nu am nici o treaba cu nici un partid, nu scriu aici ca să îl ridic, e meritul lui pe deplin pentru acest om. Sloganul îl reprezinta pe deplin ''Și n-am promis''.
  • Mihăilă Emil 19.12.2020 22:06 Mulțumim pentru eforturile donului Primar Moldoveanu Alin. Avem incredere ca fata orasului se va schimba mult ,privind la comuna Poiana Cimpina unde aveti realizări deosebite...Multa sănătate,sărbători fericite, La multi ani!
  • George Stanciu 20.12.2020 10:13 Felicitări, domnului primar și administrației publice! Va rugam sa ne ajutati si cu aleea Randunicii!
  • Dogaru 20.12.2020 14:06 Sper sa fie prinsa si str Alex Vlahuta si Aleea Ulmet
  • Mihai Lungu 20.12.2020 20:17 Felicitari Primarului si multumiri donorilor. Cred ca ar fi frumos sa fie mentionat numele lor in acest articol. O merita pe deplin
  • Vica ioan 20.12.2020 20:47 Il redpect foarte mult pe Dl.Primar la-m sustinut atit eu cit si majoritatea din cartierul Voila strazile Padurii si Prundului,dar acum suntem dezamagiti de urmatoarea situatie....Strada care sa pietruit decit un sfert afica Str Livada cu Visini nu stiu cine a zs asa deoarece sunt numaii meri ,asta nu conteaza dar se aduce circa 10 camioane de moloz din lucrarile de canalizare si se arunca intr-o surpatura dar ramine majoritate in parcelele din marginea drumului...Sa pietruit doar pina in dreptul casei de vacanta a dl.Marin cu toate ca acesta vine cind si cind acolo...De cind sa piatruit dindul nu a mai dat voie camioanelir sa intre din str.principala si toate camioanele intra si ies pe stradala noi Prundului...Acum asfaltul sa rupt in unele locruri si cind ies de acolo sunt pline de mocirla si noi suntem obligati ca toata mocirla care ramine pe asfalt sa o luam in picioare si pe rotile masinilor si sa o ducem acasa..Acum este mocirla exact ca pe cimp..Noi toti cetatenii acedtor strazi foloseam aceasta strada sa iesim in principala...Acum nu mai poate fi folosita deoarece este un loc plin de mocirla....Pe acolo mai intra doar Dl.Marin din strada principala si a fost pietruit doar pina in dreptul casei lui de vacanta si nu vad normal ca noi care locuim de 40-50 de ani aici sa fim dati la o parte sa nu folosim aceasta cale de acces si cu strada plina de noroi..Va rugam sa veniti la fata locului si sa luati masuri!!!

Actualitate

1818 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

321 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

106 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

446 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: