CNAIR a sistat montarea de separatoare de sens pe DN1, în Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 2012-2014, pe drumul național nr. 1, pe raza județului Prahova, au fost montați 17.000 metri liniari de parapete rigide din beton, adică separatoare de sens. Anul trecut au fost montați încă 20.876 ml, iar apoi toată treaba a fost oprită, deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ne dădea asigurări că întregul sector al DN1 de pe raza județului Prahova va fi "acoperit" cu separatoare de sens. Desigur, acolo unde este posibilă montarea lor.

Practic, pe DN1, în Prahova, ar mai trebui 9.174 ml parapete din beton pentru a se rezolva această problemă. Anul trecut, după finalizarea licitației pentru separatoarele de sens, am solicitat informații de la CNAIR (pe atunci CNADNR) și ni s-a răspuns că DN1 este o prioritate, iar pentru Prahova urmează să fie achiziționată și montată toată cantitatea necesară de parapete - 30.050 ml. Dar s-au cumpărat și montat 20.876 ml, deci a mai rămas o diferență de 9.174 ml. N-ar mai fi mult, dar iată că totul s-a sistat. Explicația oferită de CNAIR este aceea că se lucrează pe alte sectoare de drumuri naționale.

Vă redăm răspunsul conducerii CNAIR la adresa noastră transmisă în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.
"România trebuie să îndeplinească obiectivul impus de Comisia Europeană de creștere a gradului de siguranță rutieră și reducere a numărului victimelor decedate în accidentele rutiere cu 50% până în anul 2020, iar pentru atingerea acestui obiectiv toți participanţii la trafic din domeniul rutier trebuie să contribuie prin sprijinirea măsurilor tehnice implementate în vederea eliminării sau diminuării cauzelor care stau la baza producerii accidentelor rutiere. Administratorul drumurilor naționale și autostrăzilor din România, respectiv CNAIR SA, depune toate eforturile în funcție de bugetul de care dispune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră a tuturor drumurilor avute în administrare. Precizăm că:
1. În anul 2016 a fost montată pe drumurile naționale o cantitate totală de 33.890 ml parapete din beton din care pe DN 1, pe raza județului Prahova, au fost montați 20.876 ml.
2. În prezent, contractul se află în derulare fiind în stadiul execuției lucrărilor de montare de parapete pe alte sectoare de drumuri naționale aflate în administrarea CNAIR SA".

Citiți și CNAIR a fost dată în judecată de firmele care au câștigat licitația pentru montarea parapetelor din beton pe drumurile naționale

3528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

474 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

818 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1792 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1556 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.