"Asigură-te că nu vei fi următoarea victimă!" - o campanie de informare desfășurată de Poliția Câmpina

Social (Categoria articolului)

Infractorii și-au diversificat metodele de a-i păcăli pe pe oameni și de a le fura banii din casă, iar la Câmpina și în împrejurimi se înregistrează periodic astfel de cazuri. Victimele sunt în general bătrânii. Pornind de la această situație, Poliția Municipală Câmpina și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova au organizat astăzi o campanie de informare a cetățenilor în legătură cu noile metode ale infractorilor.

Zece echipe formate din agenți de poliție au mers prin tot municipiu, au lipit afișe la toate blocurile și au împărțit materiale informative populației. Acțiunea a fost coordonată de Gabriel Bădiceanu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Câmpina. 
Iată care sunt noile metode folosite de infractori: 
- "Metoda ajutorului pentru bătrâni" - infractorii merg acasă la persoanele vârstnice sub pretextul că le oferă diverse ajutoare - alimente sau chiar bani. În general, merg câte două persoane, una distrage atenția pensionarului, iar alta îi fură banii sau diverse obiecte de mai mică sau mai mare valoare.
- "Metoda comercială" - infractorii pătrund în locuința victimelor sub pretextul că sunt agenți de vânzare și le oferă diverse produse promoționale la prețuri foarte tentante (de obicei, produse cosmetice sau de curățenie). Au fost și cayuri în care victimelor li s-au oferit gratuit produsele. Și se distrage atenția vârstnicilor, ba chiar mai beau împreună și o cafea și profitând de neatenția lor le fură banii și bijuteriile din casă.
- "Metoda achiziționării bunurilor reciclabile" - infractorii, de regulă două-trei femei, abordează victimele în piețe sau magazine și le spună că vor să cumpere sticle, borcane, aparatură electrocasnică uzată etc. Merg cu victimele la domiciliul acestora, le distrag atenția și le fură banii din casă.

Poliția recomandă cetățenilor:
- să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, indiferent de motivele pe care acestea le invocă
- să nu lase ușile descuiate când pleacă de acasă chiar și la vecini
- copiii trebuie învățați să nu ofere informații persoanelor necunoscute
- să nu transforme contuile de pe site-urile de socializare în sursă de informație pentru infractori

5622 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.