"România ca o medalie", așa a fost intitulată acțiunea de sărbătorire a Zilei Naționale a României la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina, eveniment care a avut loc joi, 29 noiembrie, și la care au participat numeroși elevi și profesori, cei mai mulți purtând costume naționale.
Invitații au fost întâmpinați cu pâine și sare, s-a intonat Imnul Național, iar prof. Nicolae Geantă, unul dintre organizatorii evenimentului, a explicat titlul ales pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri. "Pentru că România trebuie purtată la gât! Dar și în inimă! Știți, în cap avem ce am pus noi, dar în inimă avem ce a pus Dumnezeu. Și țara asta este medalia Lui pentru noi", a spus prof. Nicolae Geantă. Invitați la această sărbătoare au fost scriitorul Christian Crăciun, istoricul Alin Ciupală și consilierul local Florin Frățilă, gazdele pregătind și câteva momente artistice susținute de elevi ai instituției de învățământ.
În partea a doua a acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri, care a fost coordonată de prof. Ofelia Negoiță, împreună cu un grup de cadre didactice - Magda Stănescu, Livia Dobre, Corina Cernica, Adrian Cârjan, Ionelia Moise - s-a vorbit despre însemnătatea istorică a actului de la 1 Decembrie 1918 și au fost prezentate momente artistice legate de această temă, care au fost susținute de elevi ai Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" Câmpina.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.