"România ca o medalie", sărbătoarea Zilei Naționale a României la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

"România ca o medalie", așa a fost intitulată acțiunea de sărbătorire a Zilei Naționale a României la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina, eveniment care a avut loc joi, 29 noiembrie, și la care au participat numeroși elevi și profesori, cei mai mulți purtând costume naționale.

Invitații au fost întâmpinați cu pâine și sare, s-a intonat Imnul Național, iar prof. Nicolae Geantă, unul dintre organizatorii evenimentului, a explicat titlul ales pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri. "Pentru că România trebuie purtată la gât! Dar și în inimă! Știți, în cap avem ce am pus noi, dar în inimă avem ce a pus Dumnezeu. Și țara asta este medalia Lui pentru noi", a spus prof. Nicolae Geantă. Invitați la această sărbătoare au fost scriitorul Christian Crăciun, istoricul Alin Ciupală și consilierul local Florin Frățilă, gazdele pregătind și câteva momente artistice susținute de elevi ai instituției de învățământ.
În partea a doua a acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri, care a fost coordonată de prof. Ofelia Negoiță, împreună cu un grup de cadre didactice - Magda Stănescu, Livia Dobre, Corina Cernica, Adrian Cârjan, Ionelia Moise - s-a vorbit despre însemnătatea istorică a actului de la 1 Decembrie 1918 și au fost prezentate momente artistice legate de această temă, care au fost susținute de elevi ai Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" Câmpina.

4497 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

149 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

75 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

37 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

405 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.