CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Incendiu în Prahova din cauza unui coș de fum neizolat. Recomandările pompierilor

- Actualitate -

Incendiu în Prahova din cauza unui coș de fum neizolat. Recomandările pompierilor

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu la o casă în comuna Măgurele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, pentru gestionarea operativă a evenimentului, la fața locului au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Lipănești și Detașamentului Vălenii de Munte cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, nefiind afectate vecinătățile. Din fericire, evenimentul nu a fost soldat cu victime.
La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.
În acest context, pompierii amintesc cetățenilor o serie de reguli pe care trebuie să le respecte pentru a evita astfel de evenimente nefericite:
- Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.
- În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.
- Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
- La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.
- Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.
- Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).

(Foto cu caracter ilustrativ)


09 Nov 2024 09:40 1929 vizualizari


Comentarii






539 vizualizari 18 Jul 2025 20:14 La Câmpina, alpiniștii utilitari taie copacii care reprezintă un potențial pericol

La Câmpina, alpiniștii utilitari taie copacii care reprezintă un potențial pericol

Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.

citeste mai mult
321 vizualizari 18 Jul 2025 15:21 Reparații la iluminatul public din Câmpina

Reparații la iluminatul public din Câmpina

Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.

citeste mai mult
898 vizualizari 18 Jul 2025 14:14 S-au redeschis Băile Minerale de la Telega

S-au redeschis Băile Minerale de la Telega

Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.

citeste mai mult
2425 vizualizari 18 Jul 2025 13:56 Accident pe DN1, lângă Câmpina. A fost solicitat elicopterul SMURD

Accident pe DN1, lângă Câmpina. A fost solicitat elicopterul SMURD

Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV