Municipiul Câmpina are 857 locuri de parcare și... 13.000 autovehicule

Actualitate (Categoria articolului)

Odată cu realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Câmpina s-a reușit inventarierea tuturor locurilor de parcare din localitate și stabilirea numărului de autovehicule. Ei bine, știam cu toții că avem o problemă în privința locurilor de parcare, dar acum aflăm că problema este mult mai gravă decât ne imaginam. 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, iar locuri de parcare - 857.

Precizăm că este vorba despre locurile de parcare de pe domeniul public, cele amenajate de administrația locală (parcări publice cu plată, parcările dintre blocuri, parcările adiacente bulevardului central). În privința autovehiculelor, în numărul total de 12.917 sunt incluse atât cele care aparțin populației, cât și cele ale agenților economici. 
La dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană, primarul Horia Tiseanu a solicitat firmei care a realizat acest document să vină cu soluții pentru identificarea zonelor unde locurile de parcare sunt insuficiente și să analizeze posibilitatea introducerii unor parcometre pentru zona centrală a localității.
Dincolo de discuțiile din cadrul dezbaterii publice, știm cu toții că municipiul este deficitar la capitolul locuri de parcare, că acesta este unul dintre motivele pentru care avem mașini parcate peste tot (pe trotuare, pe trecerile de pietoni, chiar și mașini lăsate pe carosabil și care îngreunează traficul). Știm cu toții că avem probleme de siguranță a circulației și că avem mare nevoie de o nouă parcare în zona centrală, obiectiv inclus, de altfel, în programele electorale ale tuturor candidaților la Primăria Câmpina.

5238 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 14.06.2016 21:20 Mi se pare exceptional ca dupa 8 ani ca viceprimar si 12 ca primar, Tiseanu descopera - wowww! - ca nu avem locuri de parcare suficiente!
  • Dragan Gelu 15.06.2016 08:27 Am fost la administratia pietei sa vorbesc pentru un abonament de parcare. Am venit si cu cateva idei de fluidizare a traficului in zona. Surpriza totala!!!!!!! Parcarea de la piata NU este administrata de piata. Am aflat ca este in subordinea directorului de investitii sau ceva de genul din primarie. Pai ce treaba are directorul de investitii cu parcarea din centru? Nu ar trebui sa se ocupe de lucrari mari si sa lase parcarea la piata sau ADP? Sunt tare curios cat si cum se incaseaza la aceasta parcare. Cine verifica zilnic acest lucru? Vine DIRECTORUL din primarie? Bai, nu ne mai facem bine.....
  • zina 17.06.2016 13:43 Solutie salvatoare: parcari cu plata in tot orasul si bariere ca la parcarea blocului de la Romal ca de sa castige si Primaria din aceasta afacere

Actualitate

5050 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2997 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

376 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

679 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.