Proiect Erasmus la Școala Centrală Câmpina despre prietenie și respect prin sport. Demonstrație de arte marțiale la Aiko

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a început luni, 19 septembrie 2022, un proiect Erasmus, care reunește elevi și cadre didactice din Italia, Portugalia, Grecia și Estonia, alături, desigur, de câmpineni. Proiectul se numește ”INSPIRE” și promovează valori ale olimpismului, precum prietenia și respectul prin sport.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc în amfiteatrul Școlii Centrale, sub conducerea directorului instituției, profesor Florentina Dumitrașcu, precum și a profesorului Laura Arman, coordonatorul și sufletul proiectului. S-au spus cuvinte frumoase, potrivite unui astfel de moment, iar elevii oaspeți au putut vedea salutul de ”Bun venit” inclusiv în limba țării lor. Mai mult, elevii de la Școala Centrală au realizat manual câte o mică păpușă pentru toți oaspeții lor, pe care aceștia le-au putut lua ca suvenir.
Dincolo de prezentarea propriu-zisă a proiectului, gazdele de la Școala Centrală s-au întrecut în a realiza un adevărat spectacol pentru oaspeții din cel patru țări, spectacol la care au participat exclusiv foști și actuali elevi ai acestei instituții de învățământ - corul ”Ritmico”, condus de profesor Lucia Tudor, o parte din Ansamblul folcloric ”Ghiocelul”, Livia Pisăliță, cu vocea ei senzațională, care i-a uimit pe oaspeți, acompaniată la una dintre piese, la pian, de Sergiu Dobrescu, precum și Luca Crețu, care a dat un adevărat recital la tobe, ridicând efectiv sala în picioare. (video)
A urmat vizitarea școlii, inclusiv a sălii de sport, dar și a noului teren de sport.
În după-amiază zilei de luni, în cadrul acestui proiect, oaspeții au vizitat Clubul Sportiv AIKO, unde au făcut o scurtă mișcare de antrenament și au asistat la o demonstrație oferită de sportivii acestui club, dar și de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dani, cel care a înființat acest club în anii 90. Acesta le-a vorbit inclusiv despre istoria acestui club, despre alegerea numelui său și le-a prezentat o scută demonstrație, alături de actualii sportivi ai clubului, coordonați de Gabriel Timofte. (video)

2580 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1921 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1712 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.