Proiect Erasmus la Școala Centrală Câmpina despre prietenie și respect prin sport. Demonstrație de arte marțiale la Aiko

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a început luni, 19 septembrie 2022, un proiect Erasmus, care reunește elevi și cadre didactice din Italia, Portugalia, Grecia și Estonia, alături, desigur, de câmpineni. Proiectul se numește ”INSPIRE” și promovează valori ale olimpismului, precum prietenia și respectul prin sport.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc în amfiteatrul Școlii Centrale, sub conducerea directorului instituției, profesor Florentina Dumitrașcu, precum și a profesorului Laura Arman, coordonatorul și sufletul proiectului. S-au spus cuvinte frumoase, potrivite unui astfel de moment, iar elevii oaspeți au putut vedea salutul de ”Bun venit” inclusiv în limba țării lor. Mai mult, elevii de la Școala Centrală au realizat manual câte o mică păpușă pentru toți oaspeții lor, pe care aceștia le-au putut lua ca suvenir.
Dincolo de prezentarea propriu-zisă a proiectului, gazdele de la Școala Centrală s-au întrecut în a realiza un adevărat spectacol pentru oaspeții din cel patru țări, spectacol la care au participat exclusiv foști și actuali elevi ai acestei instituții de învățământ - corul ”Ritmico”, condus de profesor Lucia Tudor, o parte din Ansamblul folcloric ”Ghiocelul”, Livia Pisăliță, cu vocea ei senzațională, care i-a uimit pe oaspeți, acompaniată la una dintre piese, la pian, de Sergiu Dobrescu, precum și Luca Crețu, care a dat un adevărat recital la tobe, ridicând efectiv sala în picioare. (video)
A urmat vizitarea școlii, inclusiv a sălii de sport, dar și a noului teren de sport.
În după-amiază zilei de luni, în cadrul acestui proiect, oaspeții au vizitat Clubul Sportiv AIKO, unde au făcut o scurtă mișcare de antrenament și au asistat la o demonstrație oferită de sportivii acestui club, dar și de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dani, cel care a înființat acest club în anii 90. Acesta le-a vorbit inclusiv despre istoria acestui club, despre alegerea numelui său și le-a prezentat o scută demonstrație, alături de actualii sportivi ai clubului, coordonați de Gabriel Timofte. (video)

3212 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

813 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

2444 vizualizari
21 feb. 2024 18:46

Pentru prima dată, moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou ajung la Câmpina

1 comentarii

Luni, 4 martie 2024, va fi o zi de mare însemnătate pentru creștinii din Protoieria Câmpina - pentru prima dată în istorie, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul și vor fi aduse în mai multe localități din Prahova, inclusiv la Câmpina.

Alte stiri recente

601 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

183 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.