Proiect Erasmus la Școala Centrală Câmpina despre prietenie și respect prin sport. Demonstrație de arte marțiale la Aiko

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a început luni, 19 septembrie 2022, un proiect Erasmus, care reunește elevi și cadre didactice din Italia, Portugalia, Grecia și Estonia, alături, desigur, de câmpineni. Proiectul se numește ”INSPIRE” și promovează valori ale olimpismului, precum prietenia și respectul prin sport.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc în amfiteatrul Școlii Centrale, sub conducerea directorului instituției, profesor Florentina Dumitrașcu, precum și a profesorului Laura Arman, coordonatorul și sufletul proiectului. S-au spus cuvinte frumoase, potrivite unui astfel de moment, iar elevii oaspeți au putut vedea salutul de ”Bun venit” inclusiv în limba țării lor. Mai mult, elevii de la Școala Centrală au realizat manual câte o mică păpușă pentru toți oaspeții lor, pe care aceștia le-au putut lua ca suvenir.
Dincolo de prezentarea propriu-zisă a proiectului, gazdele de la Școala Centrală s-au întrecut în a realiza un adevărat spectacol pentru oaspeții din cel patru țări, spectacol la care au participat exclusiv foști și actuali elevi ai acestei instituții de învățământ - corul ”Ritmico”, condus de profesor Lucia Tudor, o parte din Ansamblul folcloric ”Ghiocelul”, Livia Pisăliță, cu vocea ei senzațională, care i-a uimit pe oaspeți, acompaniată la una dintre piese, la pian, de Sergiu Dobrescu, precum și Luca Crețu, care a dat un adevărat recital la tobe, ridicând efectiv sala în picioare. (video)
A urmat vizitarea școlii, inclusiv a sălii de sport, dar și a noului teren de sport.
În după-amiază zilei de luni, în cadrul acestui proiect, oaspeții au vizitat Clubul Sportiv AIKO, unde au făcut o scurtă mișcare de antrenament și au asistat la o demonstrație oferită de sportivii acestui club, dar și de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dani, cel care a înființat acest club în anii 90. Acesta le-a vorbit inclusiv despre istoria acestui club, despre alegerea numelui său și le-a prezentat o scută demonstrație, alături de actualii sportivi ai clubului, coordonați de Gabriel Timofte. (video)

3332 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

801 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1195 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

842 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.