"Sunt cetăţean activ şi responsabil chiar în mediul online", aceasta este denumirea acțiunii organizate la sediul Primăriei Breaza de elevii de la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncoveanu", din localitate, coordonaţi de prof. Iulia Radu. Este vorba despre una dintre activităţile din cadrul concursului "Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale", iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programului Ora de Net (oradenet.ro), susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale.
În cadrul evenimentului interactiv au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacţionare online şi implicaţii comerciale ale colectării de date. Prin temele abordate, cei peste 65 de participanţi, în general elevi, au putut descoperi dacă sunt dependenţi de internet sau telefon şi au putut afla că datele personale - numele, data naşterii, adresa, şcoala la care învaţă, numărul de telefon etc - nu trebuie făcute publice. Totodată, a fost promovată linia de informare şi consiliere privind siguranţa pe internet a copiilor - oradenet.ro.
Elevii au fost entuziasmaţi de implicarea în acest proiect:
"Eu am înţeles din acest proiect că trebuie să avem foarte mare grijă ce postăm pe reţelele de socializare, dar am strâns într-un fel şi relaţia de prietenie cu colegii mei, pentru că toţi ne-am implicat şi ne-am unit! Vă mulţumim pentru ajutor!" (Cosmin Ilie)
"Din punctul meu de vedere, această experienţă a reprezentat posibilitatea de a afla lucruri noi depsre siguranţa pe internet, dar mai important, despre siguranţa vieţii noastre. Am realizat că internetul ne poate pune în mare pericol dacă nu suntem responsabili şi nu respectăm câteva reguli de bază. Chiar dacă suntem atraşi de beneficiile pe care ni le oferă, activitatea noastră în mediul online ne poate influenţa foarte mult viaţa, de aceea trebuie să avem mare grijă la informaţiile pe care le oferim". (Cosmina Câtea)
"În opinia mea, activitatea a fost foarte reuşită, pentru că aceşti copii şi-au dorit foarte mult să participe la concurs. Au realizat desene reprezentative, care au fost chiar reuşite, au pregătit materiale interesante despre internet, care, după părerea mea, au fost foarte importante atât pentru copii, cât şi pentru părinţi". (Daniel Băjan - clasa a VII-a)
La acțiunea de la Breaza au participat elevi, părinţi, cadre didactice, directorul Şcolii Gimnaziale "Constantin Brâncoveanu" - prof. Magdalena Moise, Gheorghe Richea - primarul oraşului Breaza şi reprezentanţi ai Consiliului Local, Vasile Purcaru - din partea Poliţiei Oraşului Breaza.
Aflat la a zecea ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet abordează anual teme diferite. În acest an, tematica a fost "Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale" şi se încadrează perfect în mişcarea globală propusă de INSAFE - reţeaua internaţională a Centrelor Naţionale "Better Internet for Kids".
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.