Școală de vară dedicată centenarului Colegiului Național “Grigorescu” Câmpina. Peste 100 de copii au participat la diverse activități extracurriculare

Social (Categoria articolului)

”100 de ani – un ideal, un crez, o voință”, acesta a fost genericul sub care la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc, în perioada 3-5 septembrie 2019,  mai multe acțiuni în cadrul unei școli de vară dedicate centenarului acestei instituții de învățământ. Este vorba despre un proiect educațional coordonat de prof. Florentina Koutoulias și la care au participat peste 100 de copii atât din cadrul Colegiului “Grigorescu”, cât și de la alte unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine.

În prima zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Carității, urmărindu-se promovarea gestului nobil de a oferi sau a dona lucruri și bunuri celor nevoiași sau de a petrece o parte din timp pentru a-i ajuta pe alții, fără a cere nimic în schimb. A doua zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Alfabetizării, scopul acestora fiind de a mobiliza comunitatea internațională în a promova alfabetizarea ca instrument al dezvoltării, ca esență a educației, ca factor important pentru promovarea păcii și toleranței. Nu în ultimul rând, prin acțiunile desfășurate s-a urmărit conștientizarea faptului că alfabetizarea este esențială pentru eradicarea sărăciei, pentru egalitate de șanse și pentru o dezvoltare durabilă a comunităților. În fine, ultima zi a acestei școli de vară s-a desfășurat în afara Colegiului ”Grigorescu”, la Taverna ”Poseidon” din centrul localității, acolo unde tema a fost ”Sportul și alimentația sănătoasă”. Au fost prezentate grupe de alimente și importanța fiecăreia în parte, au fost realizate machete și reclame pentru alimente sănătoase și, de asemenea, s-a vorbit despre diverse discipline sportive și performanțele obținute de sportivii români pe plan internațional.

2343 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.