Școală de vară dedicată centenarului Colegiului Național “Grigorescu” Câmpina. Peste 100 de copii au participat la diverse activități extracurriculare

Social (Categoria articolului)

”100 de ani – un ideal, un crez, o voință”, acesta a fost genericul sub care la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc, în perioada 3-5 septembrie 2019,  mai multe acțiuni în cadrul unei școli de vară dedicate centenarului acestei instituții de învățământ. Este vorba despre un proiect educațional coordonat de prof. Florentina Koutoulias și la care au participat peste 100 de copii atât din cadrul Colegiului “Grigorescu”, cât și de la alte unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine.

În prima zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Carității, urmărindu-se promovarea gestului nobil de a oferi sau a dona lucruri și bunuri celor nevoiași sau de a petrece o parte din timp pentru a-i ajuta pe alții, fără a cere nimic în schimb. A doua zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Alfabetizării, scopul acestora fiind de a mobiliza comunitatea internațională în a promova alfabetizarea ca instrument al dezvoltării, ca esență a educației, ca factor important pentru promovarea păcii și toleranței. Nu în ultimul rând, prin acțiunile desfășurate s-a urmărit conștientizarea faptului că alfabetizarea este esențială pentru eradicarea sărăciei, pentru egalitate de șanse și pentru o dezvoltare durabilă a comunităților. În fine, ultima zi a acestei școli de vară s-a desfășurat în afara Colegiului ”Grigorescu”, la Taverna ”Poseidon” din centrul localității, acolo unde tema a fost ”Sportul și alimentația sănătoasă”. Au fost prezentate grupe de alimente și importanța fiecăreia în parte, au fost realizate machete și reclame pentru alimente sănătoase și, de asemenea, s-a vorbit despre diverse discipline sportive și performanțele obținute de sportivii români pe plan internațional.

2580 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1719 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

1729 vizualizari
12 nov. 2019 20:00

Liceenii câmpineni se pot înscrie online pentru bursele de merit acordate de Tenaris Silcotub

Liceenii din Câmpina, cu rezultate foarte bune la școală, pot beneficia și în acest an de o bursă de merit din partea companiei TenarisSilcotub. Prin această inițiativă, compania susține excelența în educație, un domeniu în care investește constant pentru dezvoltarea pe termen lung a comunității locale. Fiecare bursă oferită de TenarisSilcotub este în valoare de 1.800 de lei, iar compania va acorda în total 250 de burse în cele trei localități din România în care are activități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina.

Alte stiri recente

381 vizualizari
13 nov. 2019 15:13

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Avancronici

Prologul etaperi a 14-a din Liga A, penultima a turului, pare și cel mai atractiv meci, la Boldești, întâlnind-se Petrolistul Boldești și CS Păulești. Iată programul și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor:

1010 vizualizari
13 nov. 2019 12:10

Ni se aprind beculețele în Câmpina. De la 1 Decembrie 2019

În municipiul Câmpina a început, de câteva zile, montarea instalațiilor ornamentale pentru Sărbătorile de Iarnă. Ca în fiecare an, vor fi montate și instalațiile mai vechi, dar sunt și instalații noi, unele cumpărate, altele închiriate. De montarea și demontarea acestor instalații se ocupă societatea Electro Adi Time SRL Buzău, valoarea contractului fiind de aproximativ 60.000 lei fără TVA.