Școală de vară dedicată centenarului Colegiului Național “Grigorescu” Câmpina. Peste 100 de copii au participat la diverse activități extracurriculare

Social (Categoria articolului)

”100 de ani – un ideal, un crez, o voință”, acesta a fost genericul sub care la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc, în perioada 3-5 septembrie 2019,  mai multe acțiuni în cadrul unei școli de vară dedicate centenarului acestei instituții de învățământ. Este vorba despre un proiect educațional coordonat de prof. Florentina Koutoulias și la care au participat peste 100 de copii atât din cadrul Colegiului “Grigorescu”, cât și de la alte unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine.

În prima zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Carității, urmărindu-se promovarea gestului nobil de a oferi sau a dona lucruri și bunuri celor nevoiași sau de a petrece o parte din timp pentru a-i ajuta pe alții, fără a cere nimic în schimb. A doua zi, acțiunile au fost dedicate Zilei Internaționale a Alfabetizării, scopul acestora fiind de a mobiliza comunitatea internațională în a promova alfabetizarea ca instrument al dezvoltării, ca esență a educației, ca factor important pentru promovarea păcii și toleranței. Nu în ultimul rând, prin acțiunile desfășurate s-a urmărit conștientizarea faptului că alfabetizarea este esențială pentru eradicarea sărăciei, pentru egalitate de șanse și pentru o dezvoltare durabilă a comunităților. În fine, ultima zi a acestei școli de vară s-a desfășurat în afara Colegiului ”Grigorescu”, la Taverna ”Poseidon” din centrul localității, acolo unde tema a fost ”Sportul și alimentația sănătoasă”. Au fost prezentate grupe de alimente și importanța fiecăreia în parte, au fost realizate machete și reclame pentru alimente sănătoase și, de asemenea, s-a vorbit despre diverse discipline sportive și performanțele obținute de sportivii români pe plan internațional.

2821 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1913 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2918 vizualizari
23 ian. 2020 11:39

Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

Alte stiri recente

205 vizualizari
24 ian. 2020 09:46

Membri ai Asociației ”Cultul Eroilor” au sărbătorit Ziua Unirii în mijlocul elevilor de la Școala Centrală

Unirea Principatelor Române, act istoric înfăptuit la 24 Ianuarie 1859, a fost sărbătorită la Câmpina de membri ai Asociației "Cultul Eroilor - Regina Maria" împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și de la Școala Gimnazială Centrală. Acțiunile organizate în cinstea Micii Uniri - care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român - au avut loc joi, 23 ianuarie 2020. Președintele Filialei Câmpina a Asociației ”Cultul Eroilor - Regina Maria” - col(r) Marian Dulă și lt.col.(r) Gheorghe Nedelcu au mers în cele două instituții de învățământ pentru a le vorbi copiilor despre semnificația unirii de la 24 ianuarie 1859.

2830 vizualizari
22 ian. 2020 21:53

Halal dezbatere la Câmpina! Niciunul dintre consilierii locali care au inițiat proiectul privind majorarea tarifelor la gunoi nu a participat la dezbaterea publică

3 comentarii

Dacă la modul declarativ, reprezentanții administrației locale sunt întotdeauna de partea cetățeanului și îi reprezintă interesele, practic lucrurile stau cu totul altfel. Fapt confirmat încă o dată astăzi, 22 ianuarie 2020, la dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor la gunoiul menajer. Niciun consilier local nu a participat la dezbaterea organizată la Primărie, nici măcar cei care au inițiat proiectul, adică membrii Comisiei juridice și de administrație publică, comisie condusă de consilierul Constantin Cândea.