Incidente la Școala "Al.I. Cuza". Conducerea instituției cere sprijin autorităților pentru asigurarea pazei

Social (Categoria articolului)

În incinta Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina poate intra oricine, oricând, fără probleme. Și asta pentru că, de doi ani, unitatea de învățământ nu mai este păzită. Asociația de părinți nu a mai putut asigura banii necesari pentru plata unui agent de pază. Există 32 de camere video, toate funcționale, dar nu este suficient. Pentru că, în ultima vreme, la această școală au avut loc mai multe incidente, conducerea unității a cerut ajutorul administrației locale.

Școala "Al.I. Cuza" este un caz special. Pe lângă elevii unității de învățământ, aici învață și 60 de copii instituționalizați (de la centrele de plasament și de la diverse fundații), dar și copii cu cerințe educative speciale (dificultăți de învățare) și copii care provin din familii dezorganizate. După cum ne-a declarat directorul Școlii "Al.I. Cuza", prof. Felicia Turosu, de la o vreme, situațiile conflictuale s-au înmulțit. În școală, în timpul cursurilor, au intrat persoane străine, fie părinți sau frați ai elevilor, care au venit să-și facă singuri dreptate, fie prieteni ai copiilor, fie alți copii sau tineri cu care elevii au avut conflicte. Cadrele didactice se tem că situația ar putea degenera în orice moment, iar mulți părinți se tem pentru siguranța copiilor lor. În aceste condiții, conducere școlii a transmis o adresă administrației locale, solicitând sprijin pentru asigurarea pazei instituției măcar în timpul cursurilor, adică între orele 8.00 - 14.00. Subiectul a fost discutat la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina și toată lumea a fost de acord că trebuie găsită o soluție. S-a vorbit despre posibilitatea ca unul dintre agenții firmei de pază, care are contract cu Primăria Câmpina pentru paza unor obiective publice, să fie detașat o perioadă la Școala "Al.I. Cuza", până se stabilesc alte soluții. Vom vedea, zilele viitoare, care este situația.

10271 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2352 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2629 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

1655 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1910 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.