În incinta Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina poate intra oricine, oricând, fără probleme. Și asta pentru că, de doi ani, unitatea de învățământ nu mai este păzită. Asociația de părinți nu a mai putut asigura banii necesari pentru plata unui agent de pază. Există 32 de camere video, toate funcționale, dar nu este suficient. Pentru că, în ultima vreme, la această școală au avut loc mai multe incidente, conducerea unității a cerut ajutorul administrației locale.
Școala "Al.I. Cuza" este un caz special. Pe lângă elevii unității de învățământ, aici învață și 60 de copii instituționalizați (de la centrele de plasament și de la diverse fundații), dar și copii cu cerințe educative speciale (dificultăți de învățare) și copii care provin din familii dezorganizate. După cum ne-a declarat directorul Școlii "Al.I. Cuza", prof. Felicia Turosu, de la o vreme, situațiile conflictuale s-au înmulțit. În școală, în timpul cursurilor, au intrat persoane străine, fie părinți sau frați ai elevilor, care au venit să-și facă singuri dreptate, fie prieteni ai copiilor, fie alți copii sau tineri cu care elevii au avut conflicte. Cadrele didactice se tem că situația ar putea degenera în orice moment, iar mulți părinți se tem pentru siguranța copiilor lor. În aceste condiții, conducere școlii a transmis o adresă administrației locale, solicitând sprijin pentru asigurarea pazei instituției măcar în timpul cursurilor, adică între orele 8.00 - 14.00. Subiectul a fost discutat la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina și toată lumea a fost de acord că trebuie găsită o soluție. S-a vorbit despre posibilitatea ca unul dintre agenții firmei de pază, care are contract cu Primăria Câmpina pentru paza unor obiective publice, să fie detașat o perioadă la Școala "Al.I. Cuza", până se stabilesc alte soluții. Vom vedea, zilele viitoare, care este situația.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.