CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lista investițiilor pentru anul 2024, prilej de noi acuze în administrația locală din Câmpina

- Actualitate -

Lista investițiilor pentru anul 2024, prilej de noi acuze în administrația locală din Câmpina

Luni, 15 ianuarie, Consiliul Local Câmpina a fost convocat într-o ședință extraordinară în cadrul căreia - printre altele - a fost prezentată de către primarul Alin Moldoveanu o listă provizorie a investițiilor pentru anul 2024.

Ceea ce părea o formalitate s-a transformat într-un adevărat război, cel puțin din punct de vedere al declarațiilor, cu vorbe tăioase și acuze greu de demonstrat. Puteți urmări integral discuțiile din ședința Consiliului Local în materialul video. 
Livia Lupu: ”Își permite bugetul local asemenea cheltuieli?!”
Primul consilier care a ieșit la atac a fost Livia Lupu: ”Lista provizorie nu este recunoscută de Legea finanțelor publice locale și nici de sentințe civile din practica judiciară. Obiectivele din această listă prezentată necesită o serie de discuții”. Și Livia Lupu a trecut în revistă mai multe proiecte, încercând să calculeze câți bani s-au cheltuit până acum de la bugetul local pentru unele proiecte și cât ar mai fi de cheltuit. ”Își permite bugetul local asemenea cheltuieli?!" - a întrebat Livia Lupu, care a continuat: "Discursul primarului este plin de lucruri ofensatoare și nedemne pentru calitatea de primar. Demagogie, jigniri și ofense, așa se întâmplă când nu ai argumente...”
Andrei Duran: ”Majoritatea panglicilor, și așa puține, pe care le-ați tăiat în mandatul acesta sunt proiecte începute în mandatele trecute”
Un alt consilier PSD, Andrei, Duran, și-a susținut colega și a adăugat: ”Ați vorbit, domnule primar, de faptul că nu au fost proiecte în administrațiile trecute, dar majoritatea panglicilor, și așa puține, pe care le-ați tăiat în mandatul acesta sunt proiecte începute în mandatele trecute. Nu mai vorbim de faptul că de trei ani vă referiți la fonduri europene, dar nu există nicio viziune de dezvoltare, iar proiectele pe fonduri europene nu ați fost în stare să le terminați și acum sunt milioane de lei pe care am fi putut să le luăm de la Uniune, dar le plătim din banii câmpinenilor pentru că nu am fost în stare să le terminăm la timp”.
Liviu Briciu: ”Pentru că nu sunteți buni de nimic, singura politică este să distrugeți totul în jur prin minciună și dezinformare!”
Extrem de dur, în stilu-i caracteristic, a fost Liviu Briciu: ”Sesizez încă o dată poziția asta hilară a PSD. Îmi dau seama că le-a luat mințile campania electorală, în condițiile în care noi vorbim aici de investiții. Da, probabil vor fi probleme cu banii... Dar vom vedea cum vom face, o să ne dăm peste cap, vom munci mai mult... Dar mi se pare că în loc să-și facă probleme cum să aducă bani în plus la buget, ei atacă niște proiecte. Adică, ce a făcut acest partid 30 ani, iată că face și acum. Și uitați-vă la țara asta în ce hal este din cauza unei astfel de politici! Dumneaei (n.r. - cu referire la consilierul Livia Lupu) spune că dacă nu sunt bani, mai bine renunțăm la tot și nu mai facem nimic, cum au făcut ei. Ați fost împotriva tuturor proiectelor de dezvoltare a orașului dintr-un singur considerent: campanie electorală. Și pentru că nu sunteți buni de nimic, singura politică este să distrugeți totul în jur prin minciună și dezinformare. Sunteți niște mari oameni politici, vă opuneți invesțiilor! Fantastic!”
Alin Moldoveanu: ”Au un singur țel: să asasineze dezvoltarea municipiului Câmpina!”
În tot acest război, care - în mod cert - va continua de-a lungul întregului an electoral 2024, primarul Alin Moldoveanu a avut următoarea atitudine: ”Dacă tot ați început cu spitalul, puteați să luați datele mai corect inclusiv de la o firmă PSD care lucrează acolo. În decursul anului 2023 am adus la cunoștința Consiliului Local conținutul ordonanțelor care trebuie aplicate pe proiectele cu fonduri europene. Iar toate sumele s-au votat în Consiliul Local. În niciun caz, din 2020 încoace nu s-a mai umflat bugetul local cu sume colosale, nereale, așa cum se întâmpla înainte. Sunt pe lista prezentată inclusiv documente pentru pregătirea unor proiecte cu fonduri europene, dar asta se întâmplă când ai viziune să dezvolți, nu tot timpul să împiedici orice proiecte de dezvoltare. Repet, când ești venit doar la comandă să împiedici dezvoltarea orașului, reacționezi așa cum reacționezi. Au un singur țel: să asasineze dezvoltarea municipiului Câmpina!”
În final, s-a trecut la vot: 12 voturi ”pentru” (Marius Anghelescu, Liviu Briciu, Valentin Crețu, Costel Filip, Roxana Gheorghe, Adina Gîrbăcică, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Florin Marcu, Dan Nica, Cosmin Raț, Viorica Vane) și șase ”abțineri” (Liviu Dumitrache, Andrei Duran, Bogdan Ene, Livia Lupu, Aron Sabo, Horațiu Zăgan), în vreme ce Liviu Davidescu, aflat la ședință online, a avut ceva probleme tehnice și nu a putut vota.


15 Jan 2024 22:37 2576 vizualizari


Comentarii






  • 16.01.2024 15:23 Missu Felicitări, domnule primar, pentru eforturile susținute în implementarea proiectelor de dezvoltare a orașului și pentru dedicarea dumneavoastră în lupta pentru bunăstarea comunității. Munca dumneavoastră este cu adevărat admirabilă. Ma bucur ca nu va lasati intimidat de atacurile acestor indivizi lipsiti dr scrupule. Sanatate si putere de munca, suntem alaturi de dvs.
  • 16.01.2024 11:34 Misu Din ce am citit, am remarcat doua lucruri: Primul – diferenta de limbaj si implicit de buna crestere dintre cei care s-au contrat: unii pe ton civilizat, altii cu expresii de gen ”usa cortului” (asasinat, nu sunteti buni de nimic etc., etc.). Dar ce pretentii sa ai de la cei care au promis ca demisioneaza daca nu le trece un anumit proiect si apoi au zis ca a fost o gluma; Al doilea lucru – faptul ca Anghelescu a fost coptat in echipa de votanti la comanda a primarului. Deloc surprinzator avand in vedere ca se apropie alegerile si el ramane pe dinafara . Speram ca din toamna sa dispara toate aceste exemplare care nu fac cinste campinenilor.
719 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1040 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
1558 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
1620 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV