În atenția locuitorilor din cartierele Muscel și Câmpinița: deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună, în alte zile decât cele în care sunt colectate deșeurile menajere

Actualitate (Categoria articolului)

O situație mai puțin plăcută a apărut pe parcursul lunii aprilie în cartierele Muscel și Câmpinița din municipiul Câmpina. Locuitorii și-au curățat curțile și grădinile și au scos în stradă deșeurile vegetale, în diferite zile ale săptămânii. Iar în unele zone, peste deșeurile vegetale au fost puse deșeurile menajere. Imaginile vorbesc de la sine.

Problema este puțin mai complicată. În acest an, administrația locală a stabilit ca perioadă pentru desfășurarea curățeniei de primăvară 13 martie - 6 aprilie 2018. Asta, plecând de la ideea că, în fiecare an, curățenia de primăvară se realizează înainte de Paști. Numai că, în 2018, Sărbătorile Pascale au fost foarte devreme comparativ cu alți ani, ca să nu mai vorbim de faptul că, în perioada menționată, încă mai exista zăpadă. Prin urmare, graficul de ridicare a deșeurilor a fost inutil, cei mai mulți câmpineni curățindu-și curțile și grădinile după Paști. Deșeurile vegetale au fost scoase pe trotuare, mizându-se pe faptul că Floricon Salub va veni și le va ridica. Numai că, în afara perioadei în care se desfășoară curățenia (oficială) de primăvară, ridicarea deșeurilor vegetale se face de două ori pe lună în cele două cartiere, după un program stabilit de Primăria Câmpina împreună cu operatorul de salubritate. Program despre care oamenii nu au fost anunțați în timp util, după cum ne-au declarat locuitorii din zonă. 

Pentru ca lucrurile să fie clare de acum înainte, vă precizăm programul de ridicare a deșeurilor din Câmpinița și Muscel, cartiere unde există în general case cu curți și grădini, deci zone cu depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale:
Cartierul Câmpinița 
- deșeurile vegetale se ridică în a doua și a patra zi de miercuri din fiecare lună
- deșeurile menajere se ridică în fiecare joi a săptămânii
Cartierul Muscel
- deșeurile vegetale se ridică în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună
- deșeurile menajere se ridică în fiecare miercuri a săptămânii
Autoritățile locale fac apel la populația din cele două cartiere ca deșeurile vegetale să fie scoase în fața proprietății în ziua anterioară ridicării, după ora 16.00, sau în dimineața zilei în care este programată ridicarea lor.

4672 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1856 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.