Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au strâns și donat cărți Școlii Gimnaziale din comuna Șotrile

Social (Categoria articolului)

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au fost joi, 9 mai, la Șotrile, unde au donat mai multe cărți școlii din localitate. Membrii asociației au fost întâmpinați de directorul instituției, prof. Sabina Anca, și de fostul director al școlii, prof. Maria Dobrescu, acestea adresând mulțumiri pentru donație.

"Totul a pornit de la o prietenă, care s-a mutat în Marea Britanie și ai cărei copii sunt acum mari. Considerând că ar fi păcat să se rispiească aceste căți, m-a rugat să o ajut să le doneze unei biblioteci școlare rurale. Cu aceste cărți, plus altele strânse de asociația noastră, am mers la Școala Gimnazială din Șotrile. Aici am găsit profesori inimoși, care se străduiesc să înfiripeze o bibliotecă din crâmpeie de dulapuri vechi, rafturi cocoșate de trecerea timpului și de povara cărților. Am fost plăcuți impresionați să aflăm că la școala din Șotrile sunt copii care citesc mult. Din păcate, o problemă este sala de lectură, folosită mai mult când este cald afară, pentru a nu trebui să fie încălzită, unde ar fi mare nevoie de mobilier adecvat. Cu toate acestea, am descoperit că sunt mulți copii care vin cu drag la școală, unii parcurgând chiar și trei-patru kilometri zilnic, iar multora dintre ei chiar le place să citească, lucru cu adevărat extraordinar", ne-a declarat Simona Stoica, din partea Asociației "Câmpina Civică".
Cele câteva zeci de volume care au ajuns astăzi la biblioteca Școlii Gimnaziale din Șotrile sunt, în general, destinate copiilor, sunt cărți din lectura obligatorie pentru clasele gimnaziale, volume aflate într-o stare bună și foarte bună și de care copiii din Șotrile se vor putea bucura.

2747 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2447 vizualizari
20 mai. 2019 20:05

Doi câmpineni și-au vărsat "aburii alcoolului" pe ghivecele cu flori de la Poiana Câmpina

În noaptea de sâmbătă spre duminică (18-19 mai 2019), în jurul orei 1.30, doi bărbați din Câmpina, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au distrus mai multe ghivece cu flori din Poiana Câmpina. Este vorba despre ghivecele stradale, amplasate în zona trecerii pe sub podul de cale ferată și în centrul comunei. 

1813 vizualizari
19 mai. 2019 07:26

Profesorul Cristian Spulber, la 93 de ani. "Respectul oamenilor este cea mai mare bucurie pe care o poți avea"

2 comentarii

Luni, 20 mai 2019, unul dintre cei mai iubiți și respectați dascăli ai Câmpinei, profesorul Cristian Spulber, împlinește 93 de ani. Jovial, chiar dacă viața i-a pus destule piedici, mereu dispus să stea de vorbă despre aproape orice și cu oricine, cu pasul său vioi și mintea la fel de sclipitoare, venerabilul profesor poate fi văzut aproape zilnic pe străzile Câmpinei și ori de câte ori iese din casă întâlnește zeci, poate chiar sute de oameni, care îl salută cu deosebit respect. Aproape toți sunt foștii săi elevi... Și ce satisfacție mai mare poate avea un om, la 93 de ani, un profesor de mult pensionat, decât respectul celor cu care s-a intersectat de-a lungul vieții.

Alte stiri recente

78 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

824 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: