Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au fost joi, 9 mai, la Șotrile, unde au donat mai multe cărți școlii din localitate. Membrii asociației au fost întâmpinați de directorul instituției, prof. Sabina Anca, și de fostul director al școlii, prof. Maria Dobrescu, acestea adresând mulțumiri pentru donație.
"Totul a pornit de la o prietenă, care s-a mutat în Marea Britanie și ai cărei copii sunt acum mari. Considerând că ar fi păcat să se rispiească aceste căți, m-a rugat să o ajut să le doneze unei biblioteci școlare rurale. Cu aceste cărți, plus altele strânse de asociația noastră, am mers la Școala Gimnazială din Șotrile. Aici am găsit profesori inimoși, care se străduiesc să înfiripeze o bibliotecă din crâmpeie de dulapuri vechi, rafturi cocoșate de trecerea timpului și de povara cărților. Am fost plăcuți impresionați să aflăm că la școala din Șotrile sunt copii care citesc mult. Din păcate, o problemă este sala de lectură, folosită mai mult când este cald afară, pentru a nu trebui să fie încălzită, unde ar fi mare nevoie de mobilier adecvat. Cu toate acestea, am descoperit că sunt mulți copii care vin cu drag la școală, unii parcurgând chiar și trei-patru kilometri zilnic, iar multora dintre ei chiar le place să citească, lucru cu adevărat extraordinar", ne-a declarat Simona Stoica, din partea Asociației "Câmpina Civică".
Cele câteva zeci de volume care au ajuns astăzi la biblioteca Școlii Gimnaziale din Șotrile sunt, în general, destinate copiilor, sunt cărți din lectura obligatorie pentru clasele gimnaziale, volume aflate într-o stare bună și foarte bună și de care copiii din Șotrile se vor putea bucura.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.