Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au strâns și donat cărți Școlii Gimnaziale din comuna Șotrile

Social (Categoria articolului)

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au fost joi, 9 mai, la Șotrile, unde au donat mai multe cărți școlii din localitate. Membrii asociației au fost întâmpinați de directorul instituției, prof. Sabina Anca, și de fostul director al școlii, prof. Maria Dobrescu, acestea adresând mulțumiri pentru donație.

"Totul a pornit de la o prietenă, care s-a mutat în Marea Britanie și ai cărei copii sunt acum mari. Considerând că ar fi păcat să se rispiească aceste căți, m-a rugat să o ajut să le doneze unei biblioteci școlare rurale. Cu aceste cărți, plus altele strânse de asociația noastră, am mers la Școala Gimnazială din Șotrile. Aici am găsit profesori inimoși, care se străduiesc să înfiripeze o bibliotecă din crâmpeie de dulapuri vechi, rafturi cocoșate de trecerea timpului și de povara cărților. Am fost plăcuți impresionați să aflăm că la școala din Șotrile sunt copii care citesc mult. Din păcate, o problemă este sala de lectură, folosită mai mult când este cald afară, pentru a nu trebui să fie încălzită, unde ar fi mare nevoie de mobilier adecvat. Cu toate acestea, am descoperit că sunt mulți copii care vin cu drag la școală, unii parcurgând chiar și trei-patru kilometri zilnic, iar multora dintre ei chiar le place să citească, lucru cu adevărat extraordinar", ne-a declarat Simona Stoica, din partea Asociației "Câmpina Civică".
Cele câteva zeci de volume care au ajuns astăzi la biblioteca Școlii Gimnaziale din Șotrile sunt, în general, destinate copiilor, sunt cărți din lectura obligatorie pentru clasele gimnaziale, volume aflate într-o stare bună și foarte bună și de care copiii din Șotrile se vor putea bucura.

2839 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1746 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.

2708 vizualizari
16 iul. 2019 21:48

Avem cel mai mare tarif din țară la apa potabilă. Iar tariful cumulat apă-canal este similar celui din Dubai. Mulțumim, HidroPrahova!

După cum vă informam recent, de la 1 iulie 2019, prețul la apa potabilă a fost majorat pentru toți abonații din aria de acoperire a societății HidroPrahova. Este vorba despre municipiul Câmpina și alte 60 de localități din județ. Noul preț este 5,29 lei/mc, cu tot cu TVA. Este greu de înțeles ce strategie tarifară are operatorul de apă și canal al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, iar acționari minoritari sunt consiliile locale din localitățile deservite de HidroPrahova. O să vă prezentăm în continuare prețul la metrul cub de apă potabilă în aproape toată țara, pentru a demonstra că aici, în Prahova, plătim cel mai mare preț la apa potabilă.

Alte stiri recente

2354 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

2941 vizualizari
16 iul. 2019 20:14

Parcul de la Soldat, pe ultimii 500-800 de metri. Parcă începe să arate ca în proiect. Sau nu...

1 comentarii

Ce-ar mai putea fi de spus despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat (rămas fără soldat și denumit oficial Regele Mihai I), o lucrare începută în aprilie 2018 și care pare că nu se mai termină, deși au trecut 448 de zile de la demararea ei?! La ședința Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii iunie 2019, viceprimarul Adrian Pițigoi afirma că în două-trei zile, maxim o săptămână, lucrarea va fi gata. Au trecut de atunci trei săptămâni și pare că tot nu s-a ajuns la... ultima sută de metri. Deja e prea mult pentru nervii și banii câmpinenilor!