Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au strâns și donat cărți Școlii Gimnaziale din comuna Șotrile

Social (Categoria articolului)

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au fost joi, 9 mai, la Șotrile, unde au donat mai multe cărți școlii din localitate. Membrii asociației au fost întâmpinați de directorul instituției, prof. Sabina Anca, și de fostul director al școlii, prof. Maria Dobrescu, acestea adresând mulțumiri pentru donație.

"Totul a pornit de la o prietenă, care s-a mutat în Marea Britanie și ai cărei copii sunt acum mari. Considerând că ar fi păcat să se rispiească aceste căți, m-a rugat să o ajut să le doneze unei biblioteci școlare rurale. Cu aceste cărți, plus altele strânse de asociația noastră, am mers la Școala Gimnazială din Șotrile. Aici am găsit profesori inimoși, care se străduiesc să înfiripeze o bibliotecă din crâmpeie de dulapuri vechi, rafturi cocoșate de trecerea timpului și de povara cărților. Am fost plăcuți impresionați să aflăm că la școala din Șotrile sunt copii care citesc mult. Din păcate, o problemă este sala de lectură, folosită mai mult când este cald afară, pentru a nu trebui să fie încălzită, unde ar fi mare nevoie de mobilier adecvat. Cu toate acestea, am descoperit că sunt mulți copii care vin cu drag la școală, unii parcurgând chiar și trei-patru kilometri zilnic, iar multora dintre ei chiar le place să citească, lucru cu adevărat extraordinar", ne-a declarat Simona Stoica, din partea Asociației "Câmpina Civică".
Cele câteva zeci de volume care au ajuns astăzi la biblioteca Școlii Gimnaziale din Șotrile sunt, în general, destinate copiilor, sunt cărți din lectura obligatorie pentru clasele gimnaziale, volume aflate într-o stare bună și foarte bună și de care copiii din Șotrile se vor putea bucura.

3019 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1808 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

800 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

260 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1673 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.