"Dantele interioare", o carte specială, scrisă de un om special - Monica Radu. Lansarea va avea loc la Câmpina, pe 15 iulie

Eveniment (Categoria articolului)

Monica Radu este un om cu totul şi cu totul special, probabil un om trimis de Dumnezeu să ne învețe cum să fim puternici și să trăim frumos, cum să ne acceptăm soarta și să jucăm jocul vieții cu cărțile pe care le avem pe masă, după cum spune chiar ea. "Dantele interioare" este darul pe care Monica Radu ni-l face nouă, dar, în același, timp, este și un dar pentru sufletul ei. Este o carte despre... cărțile pe care le-a avut pe masă în jocul vieții, o carte-introspecție despre perioada de după accidentul care i-a frânt coloana. 

Doar coloana. Nu și spiritul, nu și încrederea, nu și dorința de a trăi frumos, de a învăța, de a iubi, de a dărui. O carte extraordinară, pe care o citești în două ore, pentru că, dacă pui mâna pe ea, nu te mai oprești. Din "Dantele interioare" nu înțelegi doar cât de mare este pasiunea pentru scris a Monicăi, absolventă a Facultății de Litere din București. Înțelegi mult mai multe, chiar și lucruri pe care nu credeai vreodată că le vei putea pricepe și accepta. Trebuie să citiți această carte, să vă faceți un dar pentru suflet și minte.
"În urmă cu aproape un an, doamna Aurora Cornu (prima soție a lui Marin Preda, n.r.) după ce a citit textul "Dantelelor..." m-a încurajat şi susţinut să-l public. Atunci am înţeles că această carte va fi indirect, prin ecourile sale, un dar pe care mi-l fac, deşi intenţia iniţială a fost de a face cunoscut sensul unei existenţe evident "diferite" celor care cred că ar putea fi unul atrofiat. Demersul, însă, a fost realizat prin extraordinara pritenie cu care mă onorează Mihaela Căluşer. Tot prin intermediul acesteia am şansa ca imaginea cărţii, coperta, să beneficieze de semnătura lui Cristian Cheşuţ, şeful Catedrei de Design şi Prorector al Institutului de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine organizând evenimentul din 15 iulie, Aurei Dobre şi fiului ei, Adrian, care a realizat afişul, şi, nu în ultimul rând, Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", conduse de Liliana Ene. Pentru ca ziua de 15 iulie să rămână cu adevărat memorabilă pentru mine, am imensa bucurie ca la lansare să fie prezentă Daniela Palade Teodorescu, editor şef al revistei "Avantaje", cea care îmi oferă încredere, cu copleşitoare generozitate, de aproape 10 ani", ne-a spus Monica Radu. 
"Dantele interioare" este prima carte a Monicăi Radu. Lansarea va avea loc la Biblioteca Municipală "Dr. C.I Istrati" pe 15 iulie, la ora 11.00. Vă invităm cu drag, în numele omului minunat care a scris-o. 

6284 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Neagu Viorica 14.07.2017 14:12 Voi merge la lansarea cartii dar ceea ce vreau sa transmit prin acest mesaj este faptul ca apreciez foarte mult autoarea , fara sa am o relatie cu domnia ei , simplele intalniri , interactiuni scurte in diverse imprejurari , lasandu-mi un sentiment puternic ca am intalnit o persoana absolut remarcabila , o persoana cu calitati pe care iti doresti sa le intalnesti la oamenii din jurul tau ( dar pe care , din pacate , nu le intalnim decat extrem de rar )! Ii doresc sa intalneasca binele de care are nevoie , oamenii care sa o aprecieze conform calitatilor extraordinare , succesul intr-o cariera de scriitor care poate fi ceea ce soarta a rezervat pentru ea !

Eveniment

3425 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3623 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.