CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

O tabără de leadership pentru mediu, o nouă experiență pentru echipa de la Forestier Câmpina, care s-a numărat printre câștigătorii Concursului Național "ecOprovocarea"

- Social -

O tabără de leadership pentru mediu, o nouă experiență pentru echipa de la Forestier Câmpina, care s-a numărat printre câștigătorii Concursului Național

La cea de-a IX-a ediție a Concursului Național "ecOprovocarea", desfășurată în perioada octombrie 2018 - mai 2019, echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa) a câștigat locul al III-lea la categoria "Campanii de conștientizare". Participarea la acest concurs a fost cu adevărat o provocare pentru liceenii câmpineni. Ei s-au implicat total, au derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului înconjurător în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine, iar la final s-au numărat printre premiați, iar premiul obținut a fost... o tabără de leadership pentru mediu la Cheia. 

Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. Este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Câștigătorii primelor trei locuri de la fiecare categorie au avut ocazia să se cunoască și să se distreze împreună la tabăra organizată pentru ei, la Cheia, în județul Prahova, în perioada 28 august – 1 septembrie 2019.
Echipa “Happy planet” de la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a obținut, după cum spuneam, locul al III-lea la categoria “Campanii de conștientizare”. Din echipă fac parte elevii Ingrid Ene, Daria Comăniță, Armand Turcitu și Iulian Stoian. Ei au mers în tabăra de la Cheia alături de echipele câștigătoare din Pitești, Sinaia, Galați, Călărași, Zalău, Salaj, Carei, Curtici, Alexandria etc.
“Au fost peste 100 de elevi în această tabără, iar alături de ei s-au aflat profesori, reprezentanți ai organizatorilor, voluntari. Au avut loc foarte multe activități, unele comune elevi-profesori, dar și ateliere separate pentru îmbunătățirea abilităților de coordonare ale echipelor participante. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că ne-au fost prezentate și schimbările din regulamentul ediției viitoare a concursului și au fost organizate întâlniri cu experți care ne-au vorbit despre peisagistică, despre agricultura sustenabilă, construcții eco, economie circulară și altele. Unele echipe se aflau la doua sau chiar a treia participare. Noi am fost la prima participare și sperăm că nu și ultima”, ne-a declarat profesor-consilier Gabriela Popa, coordonatorul echipei de la Colegiul Tehnic Forestier.
Bineînțeles că nu au lipsit ingredientele obligatorii dintr-o tabără: înviorarea de dimineață, jocurile de seară, focul de tabără. Participanții s-au distrat, au învățat activ, au legat prietenii, principalele obiective ale acestei tabere vizând dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de comunicare, de colaborare, de organizare, creșterea nivelului de conștientizare a participanților și a nivelului de implicare în problemele de mediu. Tabăra a avut ca motto: "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău".


04 Sep 2019 20:22 3703 vizualizari



Comentarii






1561 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV