O tabără de leadership pentru mediu, o nouă experiență pentru echipa de la Forestier Câmpina, care s-a numărat printre câștigătorii Concursului Național "ecOprovocarea"

Social (Categoria articolului)

La cea de-a IX-a ediție a Concursului Național "ecOprovocarea", desfășurată în perioada octombrie 2018 - mai 2019, echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa) a câștigat locul al III-lea la categoria "Campanii de conștientizare". Participarea la acest concurs a fost cu adevărat o provocare pentru liceenii câmpineni. Ei s-au implicat total, au derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului înconjurător în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine, iar la final s-au numărat printre premiați, iar premiul obținut a fost... o tabără de leadership pentru mediu la Cheia. 

Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. Este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Câștigătorii primelor trei locuri de la fiecare categorie au avut ocazia să se cunoască și să se distreze împreună la tabăra organizată pentru ei, la Cheia, în județul Prahova, în perioada 28 august – 1 septembrie 2019.
Echipa “Happy planet” de la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a obținut, după cum spuneam, locul al III-lea la categoria “Campanii de conștientizare”. Din echipă fac parte elevii Ingrid Ene, Daria Comăniță, Armand Turcitu și Iulian Stoian. Ei au mers în tabăra de la Cheia alături de echipele câștigătoare din Pitești, Sinaia, Galați, Călărași, Zalău, Salaj, Carei, Curtici, Alexandria etc.
“Au fost peste 100 de elevi în această tabără, iar alături de ei s-au aflat profesori, reprezentanți ai organizatorilor, voluntari. Au avut loc foarte multe activități, unele comune elevi-profesori, dar și ateliere separate pentru îmbunătățirea abilităților de coordonare ale echipelor participante. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că ne-au fost prezentate și schimbările din regulamentul ediției viitoare a concursului și au fost organizate întâlniri cu experți care ne-au vorbit despre peisagistică, despre agricultura sustenabilă, construcții eco, economie circulară și altele. Unele echipe se aflau la doua sau chiar a treia participare. Noi am fost la prima participare și sperăm că nu și ultima”, ne-a declarat profesor-consilier Gabriela Popa, coordonatorul echipei de la Colegiul Tehnic Forestier.
Bineînțeles că nu au lipsit ingredientele obligatorii dintr-o tabără: înviorarea de dimineață, jocurile de seară, focul de tabără. Participanții s-au distrat, au învățat activ, au legat prietenii, principalele obiective ale acestei tabere vizând dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de comunicare, de colaborare, de organizare, creșterea nivelului de conștientizare a participanților și a nivelului de implicare în problemele de mediu. Tabăra a avut ca motto: "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău".

2222 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

6439 vizualizari
07 dec. 2019 12:35

Trei mașini implicate într-un nou accident produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Florești

Pe drumul național 1, la intersecția cu drumul județean 720 care merge spre Florești, s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30, un nou accident rutier grav, în care au fost implicate trei autoturisme cu șase ocupanți în total. Două persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. Este vorba despre o femeie de 51 de ani și un bărbat de 62 de ani.

7638 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

Alte stiri recente

3246 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2775 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.