O tabără de leadership pentru mediu, o nouă experiență pentru echipa de la Forestier Câmpina, care s-a numărat printre câștigătorii Concursului Național "ecOprovocarea"

Social (Categoria articolului)

La cea de-a IX-a ediție a Concursului Național "ecOprovocarea", desfășurată în perioada octombrie 2018 - mai 2019, echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa) a câștigat locul al III-lea la categoria "Campanii de conștientizare". Participarea la acest concurs a fost cu adevărat o provocare pentru liceenii câmpineni. Ei s-au implicat total, au derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului înconjurător în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine, iar la final s-au numărat printre premiați, iar premiul obținut a fost... o tabără de leadership pentru mediu la Cheia. 

Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. Este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Câștigătorii primelor trei locuri de la fiecare categorie au avut ocazia să se cunoască și să se distreze împreună la tabăra organizată pentru ei, la Cheia, în județul Prahova, în perioada 28 august – 1 septembrie 2019.
Echipa “Happy planet” de la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a obținut, după cum spuneam, locul al III-lea la categoria “Campanii de conștientizare”. Din echipă fac parte elevii Ingrid Ene, Daria Comăniță, Armand Turcitu și Iulian Stoian. Ei au mers în tabăra de la Cheia alături de echipele câștigătoare din Pitești, Sinaia, Galați, Călărași, Zalău, Salaj, Carei, Curtici, Alexandria etc.
“Au fost peste 100 de elevi în această tabără, iar alături de ei s-au aflat profesori, reprezentanți ai organizatorilor, voluntari. Au avut loc foarte multe activități, unele comune elevi-profesori, dar și ateliere separate pentru îmbunătățirea abilităților de coordonare ale echipelor participante. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că ne-au fost prezentate și schimbările din regulamentul ediției viitoare a concursului și au fost organizate întâlniri cu experți care ne-au vorbit despre peisagistică, despre agricultura sustenabilă, construcții eco, economie circulară și altele. Unele echipe se aflau la doua sau chiar a treia participare. Noi am fost la prima participare și sperăm că nu și ultima”, ne-a declarat profesor-consilier Gabriela Popa, coordonatorul echipei de la Colegiul Tehnic Forestier.
Bineînțeles că nu au lipsit ingredientele obligatorii dintr-o tabără: înviorarea de dimineață, jocurile de seară, focul de tabără. Participanții s-au distrat, au învățat activ, au legat prietenii, principalele obiective ale acestei tabere vizând dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de comunicare, de colaborare, de organizare, creșterea nivelului de conștientizare a participanților și a nivelului de implicare în problemele de mediu. Tabăra a avut ca motto: "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău".

1842 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.