O tabără de leadership pentru mediu, o nouă experiență pentru echipa de la Forestier Câmpina, care s-a numărat printre câștigătorii Concursului Național "ecOprovocarea"

Social (Categoria articolului)

La cea de-a IX-a ediție a Concursului Național "ecOprovocarea", desfășurată în perioada octombrie 2018 - mai 2019, echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa) a câștigat locul al III-lea la categoria "Campanii de conștientizare". Participarea la acest concurs a fost cu adevărat o provocare pentru liceenii câmpineni. Ei s-au implicat total, au derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului înconjurător în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile vecine, iar la final s-au numărat printre premiați, iar premiul obținut a fost... o tabără de leadership pentru mediu la Cheia. 

Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. Este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Câștigătorii primelor trei locuri de la fiecare categorie au avut ocazia să se cunoască și să se distreze împreună la tabăra organizată pentru ei, la Cheia, în județul Prahova, în perioada 28 august – 1 septembrie 2019.
Echipa “Happy planet” de la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a obținut, după cum spuneam, locul al III-lea la categoria “Campanii de conștientizare”. Din echipă fac parte elevii Ingrid Ene, Daria Comăniță, Armand Turcitu și Iulian Stoian. Ei au mers în tabăra de la Cheia alături de echipele câștigătoare din Pitești, Sinaia, Galați, Călărași, Zalău, Salaj, Carei, Curtici, Alexandria etc.
“Au fost peste 100 de elevi în această tabără, iar alături de ei s-au aflat profesori, reprezentanți ai organizatorilor, voluntari. Au avut loc foarte multe activități, unele comune elevi-profesori, dar și ateliere separate pentru îmbunătățirea abilităților de coordonare ale echipelor participante. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că ne-au fost prezentate și schimbările din regulamentul ediției viitoare a concursului și au fost organizate întâlniri cu experți care ne-au vorbit despre peisagistică, despre agricultura sustenabilă, construcții eco, economie circulară și altele. Unele echipe se aflau la doua sau chiar a treia participare. Noi am fost la prima participare și sperăm că nu și ultima”, ne-a declarat profesor-consilier Gabriela Popa, coordonatorul echipei de la Colegiul Tehnic Forestier.
Bineînțeles că nu au lipsit ingredientele obligatorii dintr-o tabără: înviorarea de dimineață, jocurile de seară, focul de tabără. Participanții s-au distrat, au învățat activ, au legat prietenii, principalele obiective ale acestei tabere vizând dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de comunicare, de colaborare, de organizare, creșterea nivelului de conștientizare a participanților și a nivelului de implicare în problemele de mediu. Tabăra a avut ca motto: "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău".

2677 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2320 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

2208 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2620 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3460 vizualizari
02 iul. 2020 20:19

Incendiu la Poiana Câmpina. Acoperișul unei case a luat foc

UPDATE - Cauza incendiului, potrivit ISU Prahova, este un scurt-circuit electric generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Acoperișul unei case din satul Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina, a luat foc marți după-amiază, incendiul manifestându-se destul de violent.