Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Social (Categoria articolului)

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

În cadrul acestui proiect, tineri din Polonia, Slovacia, Estonia Bulgaria și România s-au întâlnit joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" cu mai mulți elevi din cadrul acestei instituții de învățământ, scopul fiind de a dezbate probleme legate de ecologie. Totul s-a desfășurat în limba engleză și cea mai mare parte a dezbaterii a fost un adevărat joc, astfel încât întreaga acțiune a fost foarte atractivă. Dincolo de momentul prezentărilor, tinerii au participat la un joc gen "fazan", în care fiecare trebuia să spună câte un cuvânt dintr-un anumit domeniu, un cuvânt care să înceapă cu ultima literă a cuvântului spus de jucătorul dinainte. Apoi, folosindu-se de internet și de o aplicație special creată, s-au format echipe ad-hoc, a existat un set de nouă întrebări cu patru variante de răspuns, echipele având un timp anume pentru a răspunde online la fiecare întrebare. De asemenea, un alt moment gustat de tineri a fost cel al prezentării unui desen animat despre poluare și efectele ei, toate aceste acțiuni fiind făcute pentru a crea un cadru plăcut în care fiecare să-și spună părerea și să afle părerile celorlalți.
"Proiectul a avut ca temă ecologia și am ales să venim la Colegiul Grigorescu pentru a ne întâlnii cu tineri de aici și a-i face conștienți de aceste lucruri. Am ales Câmpina deoarece Asociația Together își are sediul aici, eu am crescut aici și considerăm că trebuie să începem de la orașele mici pentru a schimba mentalitățile tinerilor, pentru că ei sunt viitorul", ne-a declarat Alexandru Iorga, președintele Asociației Together România, organizatorul acestui proiect.

4295 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

568 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1261 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.

Alte stiri recente

1705 vizualizari
22 mai. 2019 19:37

Cupa României, faza județeană, semifinale. Rezultate

Miercuri după-amiază au fost programate semifinalele fazei județene a Cupei României. În cele din urmă a avut loc numai un joc, partida Tricolorul Breaza - CS Blejoi fiind amânată până când comisiile AJF se vor pronunța asupra unei contestații făcute de CS Cornu împotriva clubului Tricolorul Breaza.

1935 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.