Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Social (Categoria articolului)

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

În cadrul acestui proiect, tineri din Polonia, Slovacia, Estonia Bulgaria și România s-au întâlnit joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" cu mai mulți elevi din cadrul acestei instituții de învățământ, scopul fiind de a dezbate probleme legate de ecologie. Totul s-a desfășurat în limba engleză și cea mai mare parte a dezbaterii a fost un adevărat joc, astfel încât întreaga acțiune a fost foarte atractivă. Dincolo de momentul prezentărilor, tinerii au participat la un joc gen "fazan", în care fiecare trebuia să spună câte un cuvânt dintr-un anumit domeniu, un cuvânt care să înceapă cu ultima literă a cuvântului spus de jucătorul dinainte. Apoi, folosindu-se de internet și de o aplicație special creată, s-au format echipe ad-hoc, a existat un set de nouă întrebări cu patru variante de răspuns, echipele având un timp anume pentru a răspunde online la fiecare întrebare. De asemenea, un alt moment gustat de tineri a fost cel al prezentării unui desen animat despre poluare și efectele ei, toate aceste acțiuni fiind făcute pentru a crea un cadru plăcut în care fiecare să-și spună părerea și să afle părerile celorlalți.
"Proiectul a avut ca temă ecologia și am ales să venim la Colegiul Grigorescu pentru a ne întâlnii cu tineri de aici și a-i face conștienți de aceste lucruri. Am ales Câmpina deoarece Asociația Together își are sediul aici, eu am crescut aici și considerăm că trebuie să începem de la orașele mici pentru a schimba mentalitățile tinerilor, pentru că ei sunt viitorul", ne-a declarat Alexandru Iorga, președintele Asociației Together România, organizatorul acestui proiect.

4005 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2204 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1913 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1651 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2589 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.