Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.
În cadrul acestui proiect, tineri din Polonia, Slovacia, Estonia Bulgaria și România s-au întâlnit joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" cu mai mulți elevi din cadrul acestei instituții de învățământ, scopul fiind de a dezbate probleme legate de ecologie. Totul s-a desfășurat în limba engleză și cea mai mare parte a dezbaterii a fost un adevărat joc, astfel încât întreaga acțiune a fost foarte atractivă. Dincolo de momentul prezentărilor, tinerii au participat la un joc gen "fazan", în care fiecare trebuia să spună câte un cuvânt dintr-un anumit domeniu, un cuvânt care să înceapă cu ultima literă a cuvântului spus de jucătorul dinainte. Apoi, folosindu-se de internet și de o aplicație special creată, s-au format echipe ad-hoc, a existat un set de nouă întrebări cu patru variante de răspuns, echipele având un timp anume pentru a răspunde online la fiecare întrebare. De asemenea, un alt moment gustat de tineri a fost cel al prezentării unui desen animat despre poluare și efectele ei, toate aceste acțiuni fiind făcute pentru a crea un cadru plăcut în care fiecare să-și spună părerea și să afle părerile celorlalți.
"Proiectul a avut ca temă ecologia și am ales să venim la Colegiul Grigorescu pentru a ne întâlnii cu tineri de aici și a-i face conștienți de aceste lucruri. Am ales Câmpina deoarece Asociația Together își are sediul aici, eu am crescut aici și considerăm că trebuie să începem de la orașele mici pentru a schimba mentalitățile tinerilor, pentru că ei sunt viitorul", ne-a declarat Alexandru Iorga, președintele Asociației Together România, organizatorul acestui proiect.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.