La Spitalul Voila din Câmpina a fost achiziționată o pianină care aduce mângâiere sufletească pacienților

Social (Categoria articolului)

Din fondurile Asociației Spitalului Voila din Câmpina a fost achiziționată o pianină la care cântă medici, asistenți, voluntari, dar și pacienți.

Pianina a fost amplastă în sala de mese, astfel că prânzul pacienților este însoțit de colinde care mai înviorează atmosfera din această perioadă a anului și aduc o mângâiere tuturor celor internați în această unitate medicală.
Încă din prima zi în care pianina a fost instalată, dr. Ovidiu Balaban Popa a fost cel care a cântat și încântat asistența, dar i s-au alăturat pacienți, asistente, voluntari. De altfel, pentru o pacientă, care nu mai cântase de trei ani, a fost o adevărată ședință de meloterapie, aceasta uimindu-i pe toți cu vocea ei extraordinară și cu interpretarea de excepție. De asemenea, a impresionat cu vocea sa remarcabilă și medicul psihiatru Alina Androne.
”Mă bucur că și anul acesta, chiar dacă este un an greu pentru toată lumea, am putut veni cu ceva nou pentru pacienții noștri. Au mai participat la colindele oferite pacienților asistenții șefi de secție, psihologul, asistenții medicali, dar și voluntari care activează în cadrul spitalului nostru. Dincolo de toate, cred că importantă este ideea de a oferi pacienților, acum, în ajunul sărbătorilor, momente de bucurie în timpul servirii prânzului”, ne-a declarat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.

5087 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bb 18.12.2021 12:02 Bolnavii Spitalului Voila fix de pianina aveau nevoie

Social

197 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

1805 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

Alte stiri recente

1142 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2177 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.