Oaspeți dragi din Basarabia la Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Primarii localităților Negrești și Zaim din Republica Moldova, Zinaida Panainte și Ion Veste, au venit la Poiana Câmpina. Este o vizită care va dura câteva zile, prima pe care oaspeții din Basarabia o fac aici, după încheierea acordului de înfrățire dintre cele trei localități. Vă reamintim, la sfârșitul lunii august, primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers în Republica Moldova pentru a parafa înfrățirea cu cele două comune basarabene.

Cei doi primari din Republica Moldova sunt însoțiți de consilieri locali și alți reprezentanți ai primăriilor pe care le conduc. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și cu sare, au ciocnit un pahar cu vin cu gazdele de la Poiana, au vizitat sediul Primăriei, iar apoi, la Biblioteca 'Dimitrie Gusti' a avut loc prima ședință de lucru, să-i spunem așa. S-a început cu o prezentare a comunei Poiana Câmpina, apoi s-a vorbit despre activitățile care ar putea fi desfășurate în comun, despre ideile care ar putea fi preluate reciproc, despre proiectul investițiilor 'în oglindă' care s-ar dori implementat în localitățile înfrățite, lucru care va deveni, însă, posibil, după integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 
S-a discutat liber și frumos, nu fără unele emoții, dar pentru administrațiile publice din cele trei localități înfrățite este un început de drum și fiecare încearcă să-și cunoască mai bine partenerii, să afle mai multe despre oameni și locuri. În această seară, oaspeții din Basarabia au vizitat Spitalul SanConfind, iar mâine au un program destul de încărcat. Vor vizita Școala Gimnazială 'Învățător Ion Mateescu', vor participa la un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric 'Poienița', vor merge apoi la bisericile din Poiana și Bobolia. Sâmbătă, delegațiile de la Zaim și Negrești vor vizita Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' și Muzeul Grigorescu din Câmpina, apoi Castelul Peleș din Sinaia. Atât sâmbătă, cât și duminică sunt programate și ședințe de lucru, pe teme sociale și economice (sâmbătă), educație și cultură (duminică), la care vor fi prezenți, alături de oaspeții din Republica Moldova și primarul Alin Moldoveanu, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana Câmpina.

8532 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tatiana 20.10.2016 23:12 Va dorim sucese si realizari . noi . pentru satelele noastre.

Eveniment

2315 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.