Oaspeți dragi din Basarabia la Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Primarii localităților Negrești și Zaim din Republica Moldova, Zinaida Panainte și Ion Veste, au venit la Poiana Câmpina. Este o vizită care va dura câteva zile, prima pe care oaspeții din Basarabia o fac aici, după încheierea acordului de înfrățire dintre cele trei localități. Vă reamintim, la sfârșitul lunii august, primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers în Republica Moldova pentru a parafa înfrățirea cu cele două comune basarabene.

Cei doi primari din Republica Moldova sunt însoțiți de consilieri locali și alți reprezentanți ai primăriilor pe care le conduc. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și cu sare, au ciocnit un pahar cu vin cu gazdele de la Poiana, au vizitat sediul Primăriei, iar apoi, la Biblioteca 'Dimitrie Gusti' a avut loc prima ședință de lucru, să-i spunem așa. S-a început cu o prezentare a comunei Poiana Câmpina, apoi s-a vorbit despre activitățile care ar putea fi desfășurate în comun, despre ideile care ar putea fi preluate reciproc, despre proiectul investițiilor 'în oglindă' care s-ar dori implementat în localitățile înfrățite, lucru care va deveni, însă, posibil, după integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 
S-a discutat liber și frumos, nu fără unele emoții, dar pentru administrațiile publice din cele trei localități înfrățite este un început de drum și fiecare încearcă să-și cunoască mai bine partenerii, să afle mai multe despre oameni și locuri. În această seară, oaspeții din Basarabia au vizitat Spitalul SanConfind, iar mâine au un program destul de încărcat. Vor vizita Școala Gimnazială 'Învățător Ion Mateescu', vor participa la un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric 'Poienița', vor merge apoi la bisericile din Poiana și Bobolia. Sâmbătă, delegațiile de la Zaim și Negrești vor vizita Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' și Muzeul Grigorescu din Câmpina, apoi Castelul Peleș din Sinaia. Atât sâmbătă, cât și duminică sunt programate și ședințe de lucru, pe teme sociale și economice (sâmbătă), educație și cultură (duminică), la care vor fi prezenți, alături de oaspeții din Republica Moldova și primarul Alin Moldoveanu, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana Câmpina.

8629 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tatiana 20.10.2016 23:12 Va dorim sucese si realizari . noi . pentru satelele noastre.

Eveniment

3177 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

1995 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

231 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

176 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.