Mai mulți cititori ne-au semnalat faptul că au primit de la Electrica facturi cu minus, adică facturi stornate. Ce înseamnă acest lucru? Că respectivele facturi vor fi, practic, anulate și vor fi emise altele. Precizăm că acest lucru se întâmplă și în cazul clienților Hidroelectrica SA.
Iată explicația oficială primită de la societatea Electrica Furnizare SA: “În conformitate cu art. III alin.(1) din Legea nr. 312/2024, Electrica Furnizare a demarat procesul de stornare a facturilor care conțin contribuția CfD, ce au fost emise clienților casnici și noncasnici pentru consumul de energie electrică realizat în lunile octombrie și noiembrie 2024. Vă asigurăm că depunem eforturi pentru a finaliza într-un termen cât mai scurt procesul de stornare și refacturare, ce vizează consumul de energie electrică înregistrat între data de 1 octombrie 2024 și data intrării în vigoare a Legii nr. 312/2024, respectiv 20 decembrie 2024. Totuși, din cauza volumului mare de facturi care urmează să fie stornate și emise din nou, este posibil ca emiterea și comunicarea noilor facturi să întâmpine întârzieri”.
Practic, sintetizând, lucrurile stau așa:
- Primiți în aceste zile facturi cu valoare negativă (cu minus, stornate) pentru consumul de energie electircă aferent perioadei octombrie-noiembrie 2024.
- Ulterior veți primi, cel mai probabil, o singură factură, recalculată pentru întreaga perioadă menționată, conform noului act normativ.
- Sumele deja achitate pentru facturile aferente consumului din lunile octombrie și noiembrie se vor regăsi pe factura care urmează să fie emisă pentru perioada de consum octombrie-decembrie.
Facturile care vor fi emise după stornarea celor vechi nu vor mai include contribuţia CfD (contribuție contract pentru diferență) în valoare de 0,000128 lei/kWh. Această contribuție va fi reintrodusă în aprilie 2025, o vom regăsi în facturi începând cu luna mai și este destinată finanțării mecanismului de sprijin prin contracte pentru diferență (CfD) pentru tehnologiile energetice cu emisii reduse de carbon, o nouă schemă de subvenționare a investițiilor în unități de producție de energie regenerabilă.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.