La CJ Prahova a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate aferent investiției "Variantă ocolitoare Azuga-Bușteni"

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 16 iunie 2021, contractul pentru Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“.

Studiul de Fezabilitate va fi realizat de firma SC IRIMAT CONS Ploiești, valoarea contractului este de 999.600 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul CJ Prahova. Durata maximă estimată a realizării acestui SF este de 90 de zile de la semnarea contractului. 
„Consiliul Județean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar și pentru românii care pierd ore în șir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitația execuției drumului. În perioada următoare, vom contracta și studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri. Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul descongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor, după cum se precizează într-un comunicat al Consiliului Județean Prahova.

3788 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1100 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.