CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

- Social -

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

30 ianuarie a fost declarată Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, cu scopul de a promova ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect. Mesajul acestei zile este legat de nevoia ca toți cei implicați în educația copiilor să-și unească forțele pentru a elimina agresivitatea. “Iubire necondiţionată, non-violenţă şi pace. Iubirea necondiţionată este mai bună decât egoismul, non-violenţa este mai bună decât violenţa, pacea este mai bună decât războiul”. Acesta este mesajul de bază al Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoală.
“Scopul proiectului inițiat de echipa cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Centrală constă în extinderea procesului de educație civică prosocială de la elevi către adulți, în spiritul respectului reciproc, al toleranței și al promovării unei conduite nonviolente în școală, în familie sau în societate prin implicarea activă în rezolvarea actelor de violenţă, precum şi diminuarea sau eliminarea cauzelor care le declanşează”, ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale Câmpina, profesor Florentina Dumitrașcu.
“Responsabilitatea unei educații în spiritul nonviolenței este necesar să o purtăm toți atât în școală, cât și în familie, un mediu școlar sănătos însemnând SIGURANȚĂ . Grija pentru confortul fizic și emoțional al copiilor în mediul școlar trebuie să fie o prioritate, orice formă de violență lasă urme și pune în pericol dezvoltarea armonioasă a copiilor și a tuturor celor implicați”, a afirmat profesor învățământ primar, Mihaela Monica Trăistaru.
“Principala acţiune în dezvoltarea personală este dorinţa de a face mai mult, de a simţi mai mult, de a fi mai mult, prin autocunoaştere în primul rând, dar şi prin înţelegerea relaţiilor cu ceilalţi oameni. Prin iubire şi atitudine pozitivă, non-violenţă, pace, putem să ne dezvoltăm armonios, să evoluăm”, a spus profesor Iulia Alexandra Iacob.
Cadrele didactice menționate sunt de părere că informațiile pot fi asimilate mai ușor de către copii prin implicarea directă în activităţi educaţionale, care au la bază acţiuni de cooperare şi de stimulare a creativităţii, prin utilizarea resurselor artistice de care dispun, în scopul promovării unui comportament prosocial de dezvoltare. Instituțiile cu care s-a colaborat la acest proiect sunt: Asociaţia Părinţilor de la Școala Centrală și Poliţia Municipală Câmpina - Compartimentul de Proximitate.
Chiar dacă Ziua Internaţională a Nonviolenței în Școală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi, după cum spune Directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu.


30 Jan 2023 23:25 2693 vizualizari


Comentarii


295 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
627 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
583 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
324 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV