Grădinița nr. 9 din Câmpina, parte a programului național "Citește-mi 100 de povești"

Social (Categoria articolului)

"Ca să poată visa, copiii au nevoie să audă povești", aceasta este deviza sub care Asociația Ovidiu.RO a lansat programul național "Citește-mi 100 de povești" pentru încurajarea lecturii în familie și la grădiniță. Peste 1.000 de grădinițe din țară s-au înscris în acest program, printre ele numărându-se, din acest an, și Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Câmpina, care are în structură și Grădinița nr. 3, situată pe Calea Doftanei.

În cadrul acestui program, copiii participă la ateliere de lectură prin care să-și dezvolte atenția, vocabularul, imaginația și, de ce nu, motivația pentru învățare. "Citește-mi 100 de povești" este un program extrem de frumos, derulat cu sprijinul educatorilor, al părinților, dar și al unor invitați care vin în mijlocul copiilor (acum, după reluarea cursurilor în cadrul unităților de învățământ) pentru a le citi câte o poveste. Astăzi, Cristina Neculai, jurnalist la Câmpinatv.ro, le-a citit copiilor de la Grădinița nr.3 povestea "Omida mâncăcioasă" și s-au bucurat împreună că visul micuței omide, de a deveni un superb fluture, s-a împlinit.
"Citește-mi 100 de povești" este mai mult decât un program de lectură pentru copii, după cum afirma directorul Grădiniței nr.9, Cristina Șercăianu. (video) Este un program care își propune, printre altele, să transforme grădinițele partenere în grădinițe-biblioteci, pentru că, la finalul programului, în funcție de activitatea desfășurată și de punctele acumulate, grădinițele vor primi cărți pentru copii, astfel încât vor avea propria bibliotecă. Și sunt cărți frumoase, cu o ilustrație deosebită, atrăgătoare pentru copii și... nu numai pentru ei.
Precizăm faptul că Programul național "Citește-mi 100 de povești" este susținut de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii, că nu este prima inițiativă de acest gen a Asociației Ovidiu.RO, proiectele acestei asociații fiind dedicate, cu precădere, facilitării accesului la educația timpurie de calitate pentru copii.
Acțiunea de la Grădinița nr.3 din Câmpina s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, impuse de pandemia de coronavirus.

5025 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

127 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3372 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

1026 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.

2848 vizualizari
22 sept. 2021 18:55

Încă o clasă de la Colegiul ”Grigorescu” din Câmpina trece în... online

După ce săptămâna trecută, imediat după începerea noului an școlar, două clase a XI-a de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au intrat în scenariul roșu, cu desfășurarea cursurilor exclusiv online, acum și o clasă a IX-a trece de joi, 23 septembrie 2021, în sistemul online de învățământ.