"Ca să poată visa, copiii au nevoie să audă povești", aceasta este deviza sub care Asociația Ovidiu.RO a lansat programul național "Citește-mi 100 de povești" pentru încurajarea lecturii în familie și la grădiniță. Peste 1.000 de grădinițe din țară s-au înscris în acest program, printre ele numărându-se, din acest an, și Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Câmpina, care are în structură și Grădinița nr. 3, situată pe Calea Doftanei.
În cadrul acestui program, copiii participă la ateliere de lectură prin care să-și dezvolte atenția, vocabularul, imaginația și, de ce nu, motivația pentru învățare. "Citește-mi 100 de povești" este un program extrem de frumos, derulat cu sprijinul educatorilor, al părinților, dar și al unor invitați care vin în mijlocul copiilor (acum, după reluarea cursurilor în cadrul unităților de învățământ) pentru a le citi câte o poveste. Astăzi, Cristina Neculai, jurnalist la Câmpinatv.ro, le-a citit copiilor de la Grădinița nr.3 povestea "Omida mâncăcioasă" și s-au bucurat împreună că visul micuței omide, de a deveni un superb fluture, s-a împlinit.
"Citește-mi 100 de povești" este mai mult decât un program de lectură pentru copii, după cum afirma directorul Grădiniței nr.9, Cristina Șercăianu. (video) Este un program care își propune, printre altele, să transforme grădinițele partenere în grădinițe-biblioteci, pentru că, la finalul programului, în funcție de activitatea desfășurată și de punctele acumulate, grădinițele vor primi cărți pentru copii, astfel încât vor avea propria bibliotecă. Și sunt cărți frumoase, cu o ilustrație deosebită, atrăgătoare pentru copii și... nu numai pentru ei.
Precizăm faptul că Programul național "Citește-mi 100 de povești" este susținut de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii, că nu este prima inițiativă de acest gen a Asociației Ovidiu.RO, proiectele acestei asociații fiind dedicate, cu precădere, facilitării accesului la educația timpurie de calitate pentru copii.
Acțiunea de la Grădinița nr.3 din Câmpina s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, impuse de pandemia de coronavirus.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.