Colinde la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, în memoria Jenicăi Tabacu, la un an de la dispariție

Eveniment (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni, pe 21 decembrie 2019, se împlinește un an de la plecarea dintre noi a directorului Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu. Un an greu, un an trist pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori, pentru toți cei care au iubit-o, prețuit-o și respectat-o pe Jenica Tabacu. În memoria ei, în seara de 20 decembrie, de la ora 16.00, la Castelul "Iulia Hasdeu" vor răsuna colindele, va răsuna pianul, se vor reuni cei care i-au păstrat amintirea vie, i-au păstrat imaginea și zâmbetul într-un colț al sufletului.

Evenimentul "Jenica Tabacu - In memoriam" este organizat de Asociația "Iulia Hasdeu și Jenica Tabacu", înființată de Gabriel Tabacu, soțul fostului director al Muzeului "Hasdeu". Așadar, vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Castel vor cânta colinde de suflet "Micii melomani" de la Clubul Copiilor din Câmpina, va susține un recital de operă talentata Livia Pisăliță (12 ani), va susține un recital la pian profesorul Ruxandra Brezeanu, iar la final va fi un moment-surpriză, legat, bineînțeles, de tradițiile Crăciunului.
Aici, la Castel, Jenica Tabacu și-a petrecut mai bine de 20 de ani din viață. Un om de excepție, un autentic om de cultură, cercetător științific, doctor în filologie, dar mai presus de toate un om care a sfințit locul și care a iubit mult Câmpina. În memoria omului minunat care a fost Jenica Tabacu, la Castel va răsuna muzica și vom zâmbi amintirilor frumoase.

4895 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeanu Carmen 18.12.2019 23:05 Nu îmi vine nici acum sa cred că doamna Tabacu nu mai este printre noi , mare păcat că s- a întâmplat așa .Nici nu știu ce să spun , sunt inca in blocaj , chiar nu cred nici acum , nu pot sa cred !

Eveniment

2502 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3360 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

1013 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2109 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.