Colinde la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, în memoria Jenicăi Tabacu, la un an de la dispariție

Eveniment (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni, pe 21 decembrie 2019, se împlinește un an de la plecarea dintre noi a directorului Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu. Un an greu, un an trist pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori, pentru toți cei care au iubit-o, prețuit-o și respectat-o pe Jenica Tabacu. În memoria ei, în seara de 20 decembrie, de la ora 16.00, la Castelul "Iulia Hasdeu" vor răsuna colindele, va răsuna pianul, se vor reuni cei care i-au păstrat amintirea vie, i-au păstrat imaginea și zâmbetul într-un colț al sufletului.

Evenimentul "Jenica Tabacu - In memoriam" este organizat de Asociația "Iulia Hasdeu și Jenica Tabacu", înființată de Gabriel Tabacu, soțul fostului director al Muzeului "Hasdeu". Așadar, vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Castel vor cânta colinde de suflet "Micii melomani" de la Clubul Copiilor din Câmpina, va susține un recital de operă talentata Livia Pisăliță (12 ani), va susține un recital la pian profesorul Ruxandra Brezeanu, iar la final va fi un moment-surpriză, legat, bineînțeles, de tradițiile Crăciunului.
Aici, la Castel, Jenica Tabacu și-a petrecut mai bine de 20 de ani din viață. Un om de excepție, un autentic om de cultură, cercetător științific, doctor în filologie, dar mai presus de toate un om care a sfințit locul și care a iubit mult Câmpina. În memoria omului minunat care a fost Jenica Tabacu, la Castel va răsuna muzica și vom zâmbi amintirilor frumoase.

6889 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeanu Carmen 18.12.2019 23:05 Nu îmi vine nici acum sa cred că doamna Tabacu nu mai este printre noi , mare păcat că s- a întâmplat așa .Nici nu știu ce să spun , sunt inca in blocaj , chiar nu cred nici acum , nu pot sa cred !

Eveniment

2314 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1952 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1842 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.