Colinde la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, în memoria Jenicăi Tabacu, la un an de la dispariție

Eveniment (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni, pe 21 decembrie 2019, se împlinește un an de la plecarea dintre noi a directorului Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu. Un an greu, un an trist pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori, pentru toți cei care au iubit-o, prețuit-o și respectat-o pe Jenica Tabacu. În memoria ei, în seara de 20 decembrie, de la ora 16.00, la Castelul "Iulia Hasdeu" vor răsuna colindele, va răsuna pianul, se vor reuni cei care i-au păstrat amintirea vie, i-au păstrat imaginea și zâmbetul într-un colț al sufletului.

Evenimentul "Jenica Tabacu - In memoriam" este organizat de Asociația "Iulia Hasdeu și Jenica Tabacu", înființată de Gabriel Tabacu, soțul fostului director al Muzeului "Hasdeu". Așadar, vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Castel vor cânta colinde de suflet "Micii melomani" de la Clubul Copiilor din Câmpina, va susține un recital de operă talentata Livia Pisăliță (12 ani), va susține un recital la pian profesorul Ruxandra Brezeanu, iar la final va fi un moment-surpriză, legat, bineînțeles, de tradițiile Crăciunului.
Aici, la Castel, Jenica Tabacu și-a petrecut mai bine de 20 de ani din viață. Un om de excepție, un autentic om de cultură, cercetător științific, doctor în filologie, dar mai presus de toate un om care a sfințit locul și care a iubit mult Câmpina. În memoria omului minunat care a fost Jenica Tabacu, la Castel va răsuna muzica și vom zâmbi amintirilor frumoase.

5896 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeanu Carmen 18.12.2019 23:05 Nu îmi vine nici acum sa cred că doamna Tabacu nu mai este printre noi , mare păcat că s- a întâmplat așa .Nici nu știu ce să spun , sunt inca in blocaj , chiar nu cred nici acum , nu pot sa cred !

Eveniment

1695 vizualizari
22 iun. 2021 22:02

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

5481 vizualizari
18 iun. 2021 13:16

Șefii de promoție de la școlile și liceele câmpinene, premiați de Primăria municipiului

În cadrul deschiderii oficiale a expoziției dedicate împlinirii a 111 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, eveniment care a avut loc joi, 17 iunie 2021, la Casa Tineretului din Câmpina, a existat și un moment special. Un moment în care atenția tuturor a fost îndreptată către elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, cei care au terminat gimnaziul, respectiv liceul, ca șefi de promoție.  

Alte stiri recente

2637 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.
Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.

1662 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).