CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Un investitor privat este interesat să preia ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina

- Actualitate -

Un investitor privat este interesat să preia ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina

Inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu (președinte al Comisiei de Urbanism) și Florin Frățilă (președinte al Comisiei de Sport) de a demara o serie de discuții pentru punerea în valoare a unor zone din Câmpina a mai avut o rundă joi, 4 aprilie, la sediul Primăriei Câmpina. Din păcate, primarul Horia Tiseanu nu și-a făcut timp în programul încărcat pentru a fi prezent la o dezbatere care atinge puncte sensibile ale urbei pe care o conduce. E drept și numărul aleșilor locali este din ce în ce mai mic la aceste discuții, astăzi fiind prezenți, pe lângă cei doi inițiatori, doar viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierii Adrian Dochia, Andrei Duran și Dragomir Enache. Au mai participat alți reprezentanți ai Primăriei și directorul Casei Tineretului, Florin Buda.

La discuțiile punctuale privind un posibil parteneriat pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului a fost prezent și un investitor privat, Adrian Crețu, reprezentând o firmă care a depus deja la Primăria Câmpina o scrisoare de intenție privind preluarea acestui ștrand într-o formulă de parteneriat. S-a discutat destul de mult asupra modalităților de colaborare, investitorul anunțând că este dispus să investească între 100.000 și 150.000 euro, asumându-și crearea a zece locuri de muncă și modernizarea întregii zone. De asemenea, s-au discutat și aspecte concrete - de la limitarea extinderii construcțiilor la 10% din suprafața totală a terenului, conform normelor legale în vigoare, până la posibilitatea de a realiza un patinoar pentru a asigura continuitatea folosinței acestui spațiu, de la posibilitatea de a include în acest proiect și terenul de minifotbal cu suprafață artificială din incinta ștrandului și până la estimarea unui cost al biletelor de intrare. La acest din urmă aspect, investitorul a estimat un preț de 15-20 lei/persoană pentru zilele lucrătoare și 30-35 lei/persoană pentru week-end. Nu în ultimul rând, investitorul a estimat că în decurs de un an de la semnarea contractului ar putea deschide ștrandul modernizat, ceea ce ar însemna prin iunie anul viitor. Asta depinde și de cât de repede se vor mișca lucrurile la partea birocratică. 

În schimb, lucrurile s-au împotmolit în momentul în care s-a pus problema formulei juridice de colaborare între administrația locală și investitorul privat. Cea mai simplă variantă pare a fi cea a concesiunii, dar redevența ar putea ajunge la 10.000 euro/anual, ceea ce a ridicat unele semne de întrebare din partea investitorului, mai ales dacă activitatea se va derula doar pe timpul verii. O altă variantă prezentată de juriștii Primăriei a fost cea a asocierii în participațiune, dar viceprimarul Adrian Pițigoi s-a opus: "Este o formulă din care administrația locală nu câștigă nimic. Vă reamintesc experimentul nefericit cu Mițu-Chițu. De atâția ani a acumulat o datorie de 25.346 lei și de-abia acum suntem la faza de somație. În plus, un administrator mai iscusit aduce firma pe profit zero și noi nu avem de luat nimic, ceea ce nu cred că este în regulă".
În aceste condiții, s-a propus includerea în bugetul local a realizării unui studiu de oportunitate, în cadrul căruia să se facă și evaluarea terenului care va duce la stabilirea redevenței. Iar dacă valoarea va ieși mult prea mare, reprezentanții administrației locale și investitorul vor discuta la momentul respectiv.
Ideile sunt frumoase, dar mereu apare câte o problemă, amintind dureros de un alt proiect al Câmpinei mort din fașă - modernizarea transportului public local. Dacă vom avea un ștrand modern în Câmpina doar când vom avea și transport public modernizat, atunci e o problemă, iar la vară ne vom întreba, din nou, unde merg copiii noștri la ștrand? Vă reamintim că s-a ajuns la această idee a unui investitor privat pentru că municipalitatea nu are banii necesari modernizării ștrandului. Când erau destui bani la bugetul local, nu se gândea nimeni la ștrand...


04 Apr 2019 22:46 5490 vizualizari


Comentarii


  • 05.04.2019 14:42 cocos Bla-bla-bla,ne-am intalnit sa avem de unde pleca,produs expirat marca Primarie ce trebuie sa justifice indemnizatia lunara,se discuta de ani de zile fara rezultat.
148 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1852 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1732 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1519 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV