Un investitor privat este interesat să preia ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu (președinte al Comisiei de Urbanism) și Florin Frățilă (președinte al Comisiei de Sport) de a demara o serie de discuții pentru punerea în valoare a unor zone din Câmpina a mai avut o rundă joi, 4 aprilie, la sediul Primăriei Câmpina. Din păcate, primarul Horia Tiseanu nu și-a făcut timp în programul încărcat pentru a fi prezent la o dezbatere care atinge puncte sensibile ale urbei pe care o conduce. E drept și numărul aleșilor locali este din ce în ce mai mic la aceste discuții, astăzi fiind prezenți, pe lângă cei doi inițiatori, doar viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierii Adrian Dochia, Andrei Duran și Dragomir Enache. Au mai participat alți reprezentanți ai Primăriei și directorul Casei Tineretului, Florin Buda.

La discuțiile punctuale privind un posibil parteneriat pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului a fost prezent și un investitor privat, Adrian Crețu, reprezentând o firmă care a depus deja la Primăria Câmpina o scrisoare de intenție privind preluarea acestui ștrand într-o formulă de parteneriat. S-a discutat destul de mult asupra modalităților de colaborare, investitorul anunțând că este dispus să investească între 100.000 și 150.000 euro, asumându-și crearea a zece locuri de muncă și modernizarea întregii zone. De asemenea, s-au discutat și aspecte concrete - de la limitarea extinderii construcțiilor la 10% din suprafața totală a terenului, conform normelor legale în vigoare, până la posibilitatea de a realiza un patinoar pentru a asigura continuitatea folosinței acestui spațiu, de la posibilitatea de a include în acest proiect și terenul de minifotbal cu suprafață artificială din incinta ștrandului și până la estimarea unui cost al biletelor de intrare. La acest din urmă aspect, investitorul a estimat un preț de 15-20 lei/persoană pentru zilele lucrătoare și 30-35 lei/persoană pentru week-end. Nu în ultimul rând, investitorul a estimat că în decurs de un an de la semnarea contractului ar putea deschide ștrandul modernizat, ceea ce ar însemna prin iunie anul viitor. Asta depinde și de cât de repede se vor mișca lucrurile la partea birocratică. 

În schimb, lucrurile s-au împotmolit în momentul în care s-a pus problema formulei juridice de colaborare între administrația locală și investitorul privat. Cea mai simplă variantă pare a fi cea a concesiunii, dar redevența ar putea ajunge la 10.000 euro/anual, ceea ce a ridicat unele semne de întrebare din partea investitorului, mai ales dacă activitatea se va derula doar pe timpul verii. O altă variantă prezentată de juriștii Primăriei a fost cea a asocierii în participațiune, dar viceprimarul Adrian Pițigoi s-a opus: "Este o formulă din care administrația locală nu câștigă nimic. Vă reamintesc experimentul nefericit cu Mițu-Chițu. De atâția ani a acumulat o datorie de 25.346 lei și de-abia acum suntem la faza de somație. În plus, un administrator mai iscusit aduce firma pe profit zero și noi nu avem de luat nimic, ceea ce nu cred că este în regulă".
În aceste condiții, s-a propus includerea în bugetul local a realizării unui studiu de oportunitate, în cadrul căruia să se facă și evaluarea terenului care va duce la stabilirea redevenței. Iar dacă valoarea va ieși mult prea mare, reprezentanții administrației locale și investitorul vor discuta la momentul respectiv.
Ideile sunt frumoase, dar mereu apare câte o problemă, amintind dureros de un alt proiect al Câmpinei mort din fașă - modernizarea transportului public local. Dacă vom avea un ștrand modern în Câmpina doar când vom avea și transport public modernizat, atunci e o problemă, iar la vară ne vom întreba, din nou, unde merg copiii noștri la ștrand? Vă reamintim că s-a ajuns la această idee a unui investitor privat pentru că municipalitatea nu are banii necesari modernizării ștrandului. Când erau destui bani la bugetul local, nu se gândea nimeni la ștrand...

5458 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cocos 05.04.2019 14:42 Bla-bla-bla,ne-am intalnit sa avem de unde pleca,produs expirat marca Primarie ce trebuie sa justifice indemnizatia lunara,se discuta de ani de zile fara rezultat.

Actualitate

1899 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

326 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

113 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

456 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: