CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lucrări sistate la Câmpina, din cauza neachitării, de către Guvern, a facturilor către constructori

- Actualitate -

Lucrări sistate la Câmpina, din cauza neachitării, de către Guvern, a facturilor către constructori

Două dintre lucrările cu fonduri europene are se derulează la Câmpina prin intermediul societății HidroPrahova au fost sistate temporar din cauza faptului că Guvernul nu a mai achitat de luni bune facturile către firmele constructoare. Este vorba despre introducerea canalizării pe Strada Voila și introducerea canalizării pe Strada Plevnei.

Cele două lucrări fac parte din proiectul cu fonduri europene derulat de HidroPrahova, de modernizare și extindere a rețelei de canalizare, și sunt executate de firma Kato Service SRL Ploiești. Pentru că nu a mai primit bani de la Guvern, constructorul a oprit lucrările. Precizăm faptul că aceste lucrări sunt plătite de Guvern, de la bugetul de stat, apoi facturile achitate sunt decontate de UE din fondurile europene.  Cei care suferă sunt, bineînțeles, cetățenii, pentru că eu sunt nevoiți să suporte starea precară a infrastructurii în zonele unde ar trebui să se lucreze.
Astfel de probleme nu există doar la Câmpina, ci aproape în toată țara, primarii care fac parte din Asociația Municipiilor din România ridicând această problemă la întâlnirea pe care au avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, la sfârșitul lunii iulie. Eliminarea întârzierilor în efectuarea plăților aferente proiectelor finanțate din fonduri europene a fost una dintre solicitările exprese ale primarilor de municipii, însă explicația prim ministrului a fost aceea că, deocamdată, nu sunt bani la bugetul de stat.
La Câmpina, această situație generează probleme suplimentare. Licitația pentru modernizarea Străzii Voila, cu fonduri prin Programul Anghel Saligny, este aproape finalizată, dar lucrarea nu se va putea desfășura decât după terminarea lucrărilor de canalizare de către HidroPrahova. De asemenea, pe Strada Plevnei, până nu se termină lucrarea de canalizare, nu se poate desfășura cea de consolidare în zona afectată de tasare. Potrivit Primăriei Câmpina, banii pentru consolidare există în bugetul local, fiind obținuți anul trecut de la Fondul de intervenție al Guvernului în caz de calamități. Pentru consolidarea străzilor Pictor Grigorescu și Plevnei, valoarea contractului este de 2.365.940 lei fără TVA. Lucrarea pe Pictor Grigorescu s-a finalizat, cea de pe Plevnei depinde de... lucrarea de canalizare.


21 Aug 2023 11:04 2494 vizualizari


Comentarii






  • 22.08.2023 11:26 Petrescu Când erau bani firma nu a lucrat aproape deloc. Acum dă vina pe Guvern. Păi Guvernul nu are bani pentru că trebuie să i plătească pensia specială lui Ciucă și celorlalți
868 vizualizari 12 May 2024 21:10 Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Înaintea începerii campaniei electorale, Birourile Electorale de Circumscripție au emis hotărâri prin care au rămas definitive candidaturile la funcțiile de primar și consilier local pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1986 vizualizari 11 May 2024 21:03 S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

La Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Câmpina s-a tras astăzi la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. La tragerea la sorți au participat membrii BEC și reprezentanți ai mai multor partide.

citeste mai mult
1749 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
2608 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV