Arestări în cazul tinerilor care l-au atacat pe polițistul care păzea secția de votare de la grădinița din satul Drăgăneasa, comuna Provița de Jos

Actualitate (Categoria articolului)

Sâmbătă seara, cu câteva ore înaintea deschiderii secțiilor de votare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, la Secția nr. 523, amenajată în sediul grădiniței din satul Drăgăneasa, comuna Provița de Jos, județul Prahova, a avut loc un incident grav, încheiat cu focuri de armă, despre care v-am informat la momentul respectiv.

Mai mulți tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 27 de ani, în stare de ebrietate, au încercat să intre cu forța în secția de votare amintită, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în jurul orei 20.30. Au aruncat cu o sticlă și l-au lovit pe polițistul care păzea secția, iar acesta a fost nevoit să folosească armamentul din dotare pentru a se apăra, rănind la picior pe unul dintre agresori. În sprijinul polițistului a intervenit o grupare din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova, una dintre echipele aflată în teritoriu pentru protejarea secțiilor de votare, având în vedere că în incinta acestora se aflau depuse materialele electorale pentru alegerile din 24 noiembrie.
Agresorii au fost identificați, iar cercetările s-au desfășurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina. Încă din noaptea respectivă, au fost audiate nouă persoane, luându-se măsura reținerii și apoi a arestării preventive pentru un bărbat de 23 de ani, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice și ultraj. O a doua persoană, tot un bărbat, în vârstă de 27 de ani, internat în momentul de față la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu diagnosticul de plagă împușcată rotula stângă, după ce a fost împușcat de polițistul care păzea secția de votare, va fi externat miercuri și dus direct în fața instanței pentru a fi arestat preventiv, el fiind acuzat de atacarea unei clădiri în care se află o secție de votare, o infracțiune mai nouă, prevăzută într-o lege specială. 
În același timp, polițistul care a apărat cu arma secția de votare, Bogdan Pogonici, care are 43 de ani și lucrează la Dispeceratul Poliției Municipiului Câmpina, a fost felicitat de șeful Inspectoratului General de Poliție și de noul ministru de Interne, Marcel Vela. Polițistul a povestit pentru Adevărul.ro cum s-au petrecut faptele: ”Eu îl oprisem lângă mine pe cel care dorise să intre să voteze. Îl oprisem pentru legitimare şi urma să vină un echipaj de poliţie să-l sancţionăm contravenţional pentru că pătrunsese fără drept în curtea unei instituţii unde era amenajată o secţie de vot. Asta a fost iniţial. Între timp au apărut alte persoane, eu apreciez că erau cam zece, nu douăzeci aşa cum s-a spus, dar nici cinci. Au încercat să mă intimideze în primul rând. Unul dintre ei a aruncat înspre mine cu o sticlă, au vrut să vină în curtea grădiniţei unde era secţia să-l elibereze pe cel pe care îl oprisem pentru legitimare. Au vrut să rupă ţambrele din gard. Momentul în care am scos pistolul acesta a fost. Veneau zece inşi peste mine, iar eu eram singur”.
(Sursă foto - Adevărul.ro)

5815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

254 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1138 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

218 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

982 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.