Discuții cu conducerea HidroPrahova legate de întârzierea lucrărilor de pe Calea Doftanei din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre subiectele cele mai fierbinți ale Câmpinei este stadiul lucrărilor pe Calea Doftanei, acolo unde, vă reamintim, se lucrează la rețeaua de canalizare, în paralel, la rețeaua de apă, iar din spate se vine cu modernizarea carosabilului și a trotuarelor, practic, cu asfaltarea. În spațiul public au apărut destule nemulțumiri legate de ritmul de lucru din ultimele săptămâni, situația lucrărilor fiind monitorizată și la nivelul administrației locale, unde se discută permanent și se caută cele mai bune soluții pentru bunul mers al acestei complexe și mult așteptate lucrări.

Fără a fi beneficiarul direct al lucrărilor de pe Calea Doftanei, acesta fiind operatorul de apă și canal HidroPrahova, Primăria Câmpina organizează săptămânal întâlniri cu constructorul, dirigentele de șantier, reprezentanți ai HidroPrahova, ai proiectantului, la acestea adăugându-se vizitele periodice pe teren, astfel încât lucrarea să se execute în condiții de calitate, dar și în graficul asumat. O astfel de întâlnire a avut loc și în urmă cu câteva zile, chiar înainte de Paște, din partea administrației locale fiind prezenți primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, administratorul public Adrian Dobre, iar din partea HidroPrahova - directorul general, Adrian Semcu. S-a discutat deschis, direct, punându-se pe masă toate problemele - mai mici sau mai mari - existente în derularea lucrărilor de pe Calea Doftanei.
Concluzia care s-a desprins din cadrul acestei întâlniri și care îi doare cel mai mult pe câmpineni este cea legată de stadiul lucrărilor. Din păcate, există motive obiective care au dus la întârzierea lucrărilor - vremea nefavorabilă din ultimele săptămâni. Primarul Alin Moldoveanu a cerut explicații tuturor celor implicați în derularea acestui proiect și s-a explicat că este nevoie de trei zile consecutive în care să nu plouă pentru a se putea continua lucrările și pentru a se putea înainta cu refacerea carosabilului și modernizarea trotuarelor, ținându-se cont și de impunerea Primăriei de a nu se face rabat de la calitatea lucrărilor. În condițiile în care, în ultimele săptămâni, a plouat aproape zilnic sau la intervale mai mici de trei-patru zile, lucrările au cam bătut pasul pe loc. Există și o veste bună, constructorul manifestându-și disponibilitatea ca, îndată ce condițiile meteorologice vor permite, să se lucreze într-un ritm mai susținut, care să ducă inclusiv la recuperarea - măcar parțială - a întârzierilor existente în acest moment.

3302 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Zainea 04.05.2021 22:11 Nu mai bine lucreaza Dorel de la Hidro si schimbul 3.Bineinteles cand nu ploua.Oricum vine ploaie zilele astea.Adio zile insorite,adio intelectuali.Daca nu avem nici scoala sa calificam Dorei....bn ca e in trend scoala de militie dar posturile au circuit inchis.
  • popescu 04.05.2021 22:54 hidroprahova sau primaria pot estima o data in care se va circula pe calea doftanei in mod normal? cind urmeaz reparatiile pe str voila - de drumul taberei nu indraznesc sa intreb. pentru segmentul dintre drumul spre spitalul voila si iesirea din oras spre brebu/ telega cind se vor continua lucrarile? asteptam raspunsuri

Actualitate

6117 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3023 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1551 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2112 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.