Vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu a răsunat pe platoul Bucegi, la peste 2.000m altitudine, într-un concert unic

Eveniment (Categoria articolului)

Turneul Stradivarius - ”Paganini Magic” s-a încheiat sâmbătă, 16 iulie, cu un concert unic, la o altitudine de 2025m, în Munții Bucegi, pe platoul din fața Cabanei Caraiman.

Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu și chitaristul Dragoș Ilie au încheiat ediția a XV-a Turneului Internațional Stradivarius - ”Paganini Magic” printr-un concert oferit publicului, format din peste 500 pesoane adunate în fața Cabanei Caraiman, în Munții Bucegi, la o înălțime de peste 2000m. Cele mai valoroase și inspirate sonate ale lui Niccolo Paganini s-au auzit pentru prima dată pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, în Munții Bucegi.
”Vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național s-a auzit pentru prima dată la o altitudine de 2025m înălțime; a fost o vreme absolut superbă, soare și câțiva nori care păreau că ar vrea să aducă ploaia, dar nu s-a întâmplat așa, astfel că la final cei doi artiști au dat și autografe și au făcut poze cu cei prezenți”, au anunțat organizatorii acestui turneu pe pagina de Facebook a evenimentului.
Acest turneu de prestigiu s-a desfășurat în perioada 26 iunie - 16 iulie 2022 și a străbătut peste 4000km, 13 localități din România, a adunat peste 10.000 oameni într-un număr de 16 concerte. 

(Foto - Facebook.com/Alexandru Tomescu; video - Youtube.com/Bebe Ștefănescu)

4092 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2964 vizualizari
01 apr. 2023 11:25

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

2024 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.