Vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu a răsunat pe platoul Bucegi, la peste 2.000m altitudine, într-un concert unic

Eveniment (Categoria articolului)

Turneul Stradivarius - ”Paganini Magic” s-a încheiat sâmbătă, 16 iulie, cu un concert unic, la o altitudine de 2025m, în Munții Bucegi, pe platoul din fața Cabanei Caraiman.

Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu și chitaristul Dragoș Ilie au încheiat ediția a XV-a Turneului Internațional Stradivarius - ”Paganini Magic” printr-un concert oferit publicului, format din peste 500 pesoane adunate în fața Cabanei Caraiman, în Munții Bucegi, la o înălțime de peste 2000m. Cele mai valoroase și inspirate sonate ale lui Niccolo Paganini s-au auzit pentru prima dată pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, în Munții Bucegi.
”Vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național s-a auzit pentru prima dată la o altitudine de 2025m înălțime; a fost o vreme absolut superbă, soare și câțiva nori care păreau că ar vrea să aducă ploaia, dar nu s-a întâmplat așa, astfel că la final cei doi artiști au dat și autografe și au făcut poze cu cei prezenți”, au anunțat organizatorii acestui turneu pe pagina de Facebook a evenimentului.
Acest turneu de prestigiu s-a desfășurat în perioada 26 iunie - 16 iulie 2022 și a străbătut peste 4000km, 13 localități din România, a adunat peste 10.000 oameni într-un număr de 16 concerte. 

(Foto - Facebook.com/Alexandru Tomescu; video - Youtube.com/Bebe Ștefănescu)

4607 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1224 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1281 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

754 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

944 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.