Știți câți turiști vizitează anual Câmpina?

Social (Categoria articolului)

Dacă nu știți, nu vă faceți probleme. Nici Primăria Câmpina nu știe. Am întrebat noi. În schimb, după cum s-a anunțat la conferința de închidere a proiectului privind realizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică, unul dintre principalele obiective ale acestui proiect îl reprezintă creșterea cu 10% anual a numărului de turiști care vin în municipiu. Nu știm câți turiști am avut în 2015, dar în 2016 vom avea cu 10% mai mulți...

Pornind de la ideea că, după finalizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică, numărul turiștilor va crește cu 10%, am solicitat Primăriei Câmpina, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să ni se spună câți turiști români și străini au vizitat localitatea în 2014 și 2015. Măcar cu aproximație. Ei bine, nu există nici un fel de date pentru ultimii doi ani. Iată răspunsul primit: "Conform datelor oferite de Direcția de Statistică Prahova, numărul de turiști sosiți în municipiul Câmpina în anul 2010 este de 14.500 persoane (informația fiind prezentată în Cererea de Finanțare depusă atunci pentru proiectul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică). Numărul estimativ de turiști va fi de peste 16.000 în primul an după implementarea acestui proiect (respectiv 2016, n.r)". Alte date nu mai există, de vreme ce acesta este răspunsul complet al Primăriei.

Totuși, pentru a avea cât de cât o imagine a turismului în Câmpina, am contactat cele două muzee din municipiu (unul dintre ele aflându-se în subordinea administrației locale) și am aflat câți turiști au vizitat aceste instituții reprezentative pentru Câmpina în anul 2015:
- Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu": 14.400 turiști în 2015 (dintre care 600 au fost turiști străini), cu aproape 2.000 mai mulți față de 2014. Acestora li se pot adăuga și participanții la diversele evenimente organizate anul trecut la Castel, în jur de 500 persoane.
- Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu": 12.000 turiști în 2015, în creștere cu câteva sute comparativ cu 2014.

De la Primăria Câmpina am reușit, totuși, să aflăm că anul trecut a fost finalizată Strategia de Dezvoltare Turistică a Municipiului Câmpina, un document amplu, care a costat 10.000 lei și care a fost realizată de Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală - CINAQ. Acesta este un subiect asupra căruia vom reveni.

6728 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 21.01.2016 16:25 Cred ca sunteti rautaciosi : daca nu au avut in schema personal de unde sa stie saracii de ei? Dar de acum, de cand se va deschide Centrul de Promovare a Turismului sa te tii : municipiul se va cocosa sub hoardele de turisti ce vor da navala. Punem prinsoare ca si cu asta ne va intoxica primarul inca in functie in campania electorala ? Iar daca nu vor veni .... probabil ca va fi vina doamnei Barbu.

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.