CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Echipa de robotică de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Ploiești, performanță remarcabilă la Maryland Tech Invitational

- Eveniment -

Echipa de robotică de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Ploiești, performanță remarcabilă la Maryland Tech Invitational

În lumea tot mai competitivă a roboticii, România își face simțită prezența prin performanțele remarcabile ale tinerilor săi. Cel mai recent exemplu este al echipei de robotică Ro2D2 de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Ploiești, care a obținut un succes impresionant la Meryland Tech Invitational (MTI), competiție organizată de prestigioasa Universitate ”Johns Hopkins” din Baltimore, Statele Unite.

MTI, recunoscută pentru misiunea sa de a aduce împreună echipele de top din cadrul FIRST Tech Challenge (FTC), a găzduit 40 de echipe din întreaga lume. Dintre acestea, cinci au fost din România, din care două din Ploiești. După opt meciuri de calificare, echipa Ro2D2 a dominat clasamentul, clasându-se pe primul loc cu un impresionant record de opt victorii.
Progresul echipei în competiție a fost exemplar. În semifinale, Ro2D2, căpitanul primei alianțe, a colaborat cu CyLiis din Iași și FireWires din Indiana, SUA, pentru a obține accesul în marea finală. Într-o confruntare captivantă, echipa ploieșteană a învins alianța adversă, formată din echipe de renume din California și Texas, stabilind scoruri remarcabile, inclusiv două recorduri mondiale de peste 400 de puncte.
De menționat este și performanța lor recentă la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge din Houston, unde Ro2D2 a obținut titlul de vicecampioanî mondială, consolidând astfel reputația internațională a colegiului din Ploiești.
Victoria la MTI nu este doar un trofeu adăugat în palmaresul echipei Ro2D2, ci și o recunoaștere a excelenței în inginerie, tehnologie și știință. De asemenea, succesul echipei subliniază importanța sprijinului continuu pentru programele STEM, care deschid drumul spre inovație și dezvoltare tehnologică.
Echipa Ro2D2 a dovedit că pasiunea și dedicarea tinerilor pot transcende granițele, aducând laurii victoriei pe plan internațional și inspirând următoarea generație de ingineri și inovatori. Felicitări echipei Ro2D2 și tuturor participanților pentru demonstrarea excelenței în domeniul roboticii la nivel mondial!


02 Jul 2024 15:46 1373 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
692 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
604 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
745 vizualizari 10 Jul 2024 23:42 O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

Începând de miercuri, 10 iulie 2024, timp de o săptămână, în holul principal al Casei Tineretului poate fi admirată o expoziție de arhitectură. Este vorba de o expoziție itinerantă din cadrul Bienalei de Arhitectură Oltenia - Muntenia.

citeste mai mult
2462 vizualizari 02 Jul 2024 18:51 Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Una dintre cele mai apreciate soliste ale momentului, Delia, a urcat pe scenă la finalul spectacolului din cadrul evenimentului ”Câmpina de ieri, Câmpina de mâine”, organizat de Asociația Câmpina Curată.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV